Connect with us
Publicitate

Administrație

Dispar chioșcurile în centrul istoric al Braşovului

Publicitate

Publicat

pe

Din 6 iune, din centrul istoric vor dispărea toate chioșcurile la care se vând alimente, băuturi, flori, ziare.

Publicitate

Activitatea lor devine ilegală pe domeniul public din centrul istoric al orașului, dat fiind că nu va mai exista contract cu municipalitatea în acest sens. Și nici nu mai poate fi prelungit.

“Având în vedere că între Primăria Brașov și deținătorii de spații comerciale provizorii din centrul istoric nu mai există nicio relație contractuală, încă de anul trecut, iar perioada pentru care s-a prelungit posibilitatea ca să își desfășoare activitatea încetează în 6 iunie – după ce vor trece cele 90 de zile de la încetarea stării de alertă – municipalitatea i-a anunțat pe deținătorii acestor spații că vor trebui să își înceteze activitatea, mai ales dacă ținem cont că în Planul Urbanistic Zonal valabil la acest moment pentru zona de rezervație de arhitectură Cetate sunt interzise funcțiile comerciale temporare adăpostite de construcții provizorii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea pentru Radio România Braşov FM.

Regulamentul pentru desfășurarea comerțului stradal în zona centrală a fost aprobat în 2015, dar acesta nu se mai aplică, iar contractele au expirat încă de anul trecut. Au fost prelungite în starea de alertă, care a încetat în România în luna martie.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes