Connect with us
Publicitate

Economic

Directorul general al Wizz Air, despre avioanele care vor decola de pe aeroportul de la Ghimbav: „Zburăm pe multe rute, zburăm doar unde facem profit”

Publicitate

Publicat

pe

Wizz Air, cea mai mare com­panie aeriană din Ro­­mânia ca număr de pa­sageri, ţinteşte un tra­fic de 15 milioane de pa­sa­geri până în 2025-2026 pe piaţa locală, unde va creşte capacita­tea de zbor prin aloca­rea de noi aeronave.

Publicitate

„Businessul îşi revine, creştem capa­ci­tatea la 29 de avioane, din care 17 alocate pen­tru bazele din provincie din vară. Sun­tem încrezători în capacitatea pieţei ae­rie­ne locale de-a performa. Aducem noi avioa­ne şi deschidem noi rute. România a fost una dintre cele mai rezistente pieţe pe care le-am avut în perioada COVID-19, deşi re­stricţiile au redus cererea în ultimii doi ani, dar piaţa locală a mers mai bine chiar şi decât cele din vestul Europei“, a declarat într-un interviu pentru ZF József Váradi, CEO al Wizz Air, unul dintre cei mai puternici exe­cu­tivi din industria aeri­a­nă.

El precizează că Wizz Air deţine o cotă de piaţă de 43% din România, fiind cea mai ma­re companie aeriană de pe piaţa locală.

József Váradi a vorbit şi despre viitoarele zboruri de la Aeroportul Internaţional Braşov.

Publicitate

„Ne uităm la deschiderea aeroportului din Braşov anunţată la finalul acestui an, suntem deja în discuţii cu aeroportul.  Avem o reţea de zbor echilibrată, zburăm pe multe rute, zburăm doar unde facem profit, continuăm să deschidem noi rute“., a mai spus József Váradi pentru ZF.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes