Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Directorul DSP Braşov: „Probabil că toți vom trece prin această boală, mai devreme sau mai târziu”

Publicat

pe

Directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, a făcut astăzi mai multe precizări pe marginea escaladării numărului de cazuri de infecţie cu COVID-19 de la Braşov. „Nu ne așteptam la o ascensiune atât de alertă. Lumea a ieșit pe străzi, a ieșit în excursii și uite așa am crescut riscul de îmbolnăvire. Consider, însă, că situația este sub control. Am reuși să deschidem noi capacități de spitalizare pentru cazurile covid pe care le identificăm, la Spitalul CFR mai avem încă 55 de locuri amenajate în ultimele zile. Suntem în cursul deschiderii și Spitalului Municipal Săcele cu încă 54 de locuri. Suntem îngrijorați, dar nu ne gândim la măsuri extreme. Recomandăm tuturor să fie foarte atenți și să respecte măsurile de protecție impuse de autorități. Pe lângă purtarea măștii, o igienă impecabilă și distanțarea social, este esențial să fim atenți în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun să nu lăsăm garda jos, că de aici vin toate problemele”.

Publicitate

Şefa DSP Braşov a menţionat că are în vedere ca în cel mai scurt timp să se suplimenteze numărul paturilor pentru bolnavii de Covid-19. „În momentul acesta avem 313 paturi pentru bolnavii Covid-19, cu previziunea că vom ajunge la 367 de paturi. Nu mă aștept să se oprească acest trend, dar recunosc că este o pantă blândă, nu una care să ne expună la riscul de a rămâne complet fără capacitatea de îngrijire a pacienților. Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult la ora aceasta sunt pacienții cronici, neinfectați, cu boli grave și pentru care noi ar fi trebuit să avem la ora asta spitalele redeschise. Este o problemă mare, pentru că sunt mulți oameni cu boli neglijate, la domiciliu, care nu au unde să se interneze. Avem foarte puține locuri, spre exemplu, pentru operații. Boala este cu transmitere comunitară, în județul nostru. Sunt zonele tradiționale de lângă Săcele, Zizin, Tărlungeni, Budila, care au un grad mai accentuat de răspândire a bolii. Orașul Brașov este cel care are cele mai multe cazuri din județ”.

În final, Andrea Neculau a lansat încă un apel la responsabilitate pentru cetăţenii Braşovului. „Oriunde v-ați întoarce privirea, probabil că o persoană este purtătoare de virus și poate transmite boala. De aceea este foarte important să vă feriți. Angajații trebuie să evite pauzele în comun și să fie responsabili. Probabil că toți vom trece prin această boală, mai devreme sau mai târziu”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes