Connect with us
Publicitate

Administrație

Director nou la Protecția Copilului. Julieta Aurelia Gîrbacea va conduce DGASPC Brașov începând din 1 octombrie

Publicat

pe

După o perioadă lungă în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov a funcționat cu conducere interimară, instituția va avea un șef cu drepturi depline. În urma concursului organizat în urmă cu o săptămână câștigător a fost desemnat actualul director interimar al DGASPC, Julieta Aurelia Gîrbacea.

Consiliul Județean Brașov a semnat propunerea de numire a noului director general, iar contractul cu șefa instituției va intra în vigoare de la 1 octombrie.

„Primul obiectiv pe care mi-l propun este continuarea procesului de dezinstituţionalizare a activităţii de protecţie a copilului, prin desfiinţarea centrelor mari şi înlocuirea lor cu case de tip familial – ceea ce am reuşit deja să realizăm pe componenţa de asistenţă socială. Totodată, îmi doresc să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea şi diversificarea serviciilor sociale pe care DGASPC Braşov le asigură, venind astfel atât în sprijinul nevoilor beneficiarilor noştri, cât şi ale societăţii în ansamblu. De asemenea, voi pune în aplicare Planul de Acţiune aprobat de Consiliul Judeţean Braşov pentru DGASPC şi voi respecta strategiile de la nivel naţional în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului”, a declarat Julieta Aurelia Gîrbacea, noua șefă a DGASPC Brașov.

Julieta Gîrbacea este licenţiată în socio-psihopedagogie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi are un master în consiliere psihologică şi educaţională. Activitatea sa în domeniul asistenţei sociale a început în anul 2000, la Autoritatea Tutelară, iar din 2005 îşi desfăşoară activitatea în cadrul DGASPC Braşov. A urcat toate treptele ierarhice, iar din 23 aprilie 2019 şi până în prezent a ocupat funcţia de director general interimar al acestei instituţii.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes