Connect with us
Publicitate

Social

Director într-un fast-food celebru, şi proxenet în Braşov. Tinere care voiau să se angajeze în fast-food erau determinate să se prostitueze

Publicat

pe

Publicitate

Un director de multinațională din Brașov a fost arestat pentru trafic de minori și trafic de persoane, după ce anchetatorii au aflat că bărbatul de 34 de ani racola fete care își depuneau CV-ul pentru angajare și le obliga apoi să se prostitueze.

Bărbatul a fost arestat pe 2 august, la dosarul său fiind menționate patru victime, trei dintre ele minore. Potrivit anchetatorilor, tinerele proveneau din familii sărace și ar fi fost racolate în perioada 6 martie 2021 – 23 iulie 2021.

Pentru a atrage clienți pentru tinerele traficate, bărbatul posta anunțuri pe situri de profil și apoi percepea jumătate din tarif.

Surse judiciare spun că Nelu-Adrian Costache ar fi fost angajat la compania care operează restaurantele McDonalds din România, iar pentru una din victime a accesat chiar baza de date a firmei, iar pe alte trei fete le-a racolat după ce a văzut că tinerele au postat anunţuri pe reţelele sociale că îşi caută de lucru.

Publicitate

Iniţial le propunea să lucreze la un salon de masaj, după care le determina să se prostitueze. Aceleaşi surse spun că bărbatul avea două apartamente închiriate în regim hotelier, unde tinerele se prostituau, iar banii pe care îi produceau se împărţeau la jumatate.

„La începutul lunii aprilie 2021 lucrătorii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Brașov, Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat în legătură faptul că o persoană de sex masculin are preocupări pe linia traficului de minori și traficului de persoane. În acest sens a fost declinat un dosar penal către unitatea de parchet competentă respectiv DIICOT Serviciul Teritorial Brașov.

Din actele de cercetare efectuate în cauză a rezultat faptul că persoana de sex masculin în vârstă de 34 de ani care a deținut o funcție de conducere în cadrul unei multinaționale, a recrutat personal de sex feminin prin intermediul anunțurilor postate pe site-uri dar și în legătură cu diferite interviuri de angajare care au fost susținute de mai multe tinere.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana vizată a racolat trei minore cu vârstele de 15, 16 și 17 ani în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituției.

În data de 26.07, în baza probatoriului administrat în cauză, lucrătorii B.C.C.O Brașov sub coordonarea procurorilor DIICOT au efectuat o acțiune din care a rezultat prinderea în flagrant a persoanei în cauză. Imediat după ce găzduise în vederea exploatării sexuale o tânără. Ulterior, în baza propunerii formulate de unitatea de parchet competentă, instanța a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile.”, spune procurorul din cadrul care investighează cazul.

În continuare se desfășoară cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acesteia.”

„Erau racolate prin intermediul unor anunțuri postate de acestea în mediul on-line prin care își ofereau serviciile pentru diferite locuri de muncă, gen bonă sau îngrijirea unor persoane vârstnice. Le oferea inițial în urma unor discuții o ofertă de muncă în cadrul unor saloane de masaj”, mai spune procurorul de caz.

Reprezentanții McDonalds spun că momentan nu au fost contactați de autorități în legătură cu acest caz.

„Aceste informații pot fi oferite de reprezentanții instituției care derulează ancheta. Nu am fost contactați de autorități în legătură cu această investigație.” au transmis reprezentanții companiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. John M

    12 noiembrie, 2021 at 2:58 pm

    Si? A ajuns la pârnaie deja sau se judecă pâna in 2030?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes