Connect with us
Publicitate

Administrație

Direcția pentru Agricultură Brașov: Dacă tăiați nuci fără să aveți autorizație, riscați amenzi usturătoare

Publicat

pe

walnut, nut, shell

Direcția pentru Agricultură din Brașov atenționează că tăierea nucilor din propria curte sau grădină fără autorizație poate duce la amenzi usturătoare. Anul trecut au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei.

Nucul și castanul comestibil sunt specii protejate prin lege, astfel că orice persoană care dorește să taie un astfel de pom trebuie să depună o cerere în acest sens. Specialiștii vor decide dacă nucii pot fi tăiați sau doar toaletați, conform Radio România Brașov FM.

Pentru a obține autorizația de a tăia un nuc, trebuie să se îndeplinească anumite condiții precum: pomii să fie îmbătrâniți și să prezinte ramuri uscate în proporție de 60% din coroană, să fie amplasați într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes național sau de interes al comunității locale sau să fie amplasați pe aliniamentele drumurilor naționale și să pună în pericol siguranța circulației rutiere.

“Indiferent de proprietari, tăierea nucilor se face doar în baza autorizației – pomii să fie îmbătrâniți și să prezinte ramuri uscate în proporție de 60% din coroană; să fie amplasați într-un perimetru unde urmează să se construiască obiective de interes național sau de interes al comunității locale sau să fie amplasați pe aliniamentele drumurilor naționale și se pune în pericol siguranța circulației rutiere. În cazul în care nu se îndeplinesc aceste condiții, se recomandă toaletarea pomilor. În cursul anului trecut, la nivelul Direcției pentru Agricultură Județeană Brașov au fost înregistrate un număr de 156 de cereri pentru tăiere nuc. Au fost autorizate doar 46, pentru diferența de 110 s-a recomandat toaletarea”, a declarat directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură, Claudia David, pentru sursa citată.

Publicitate

Cei care tăie nuci sau castani comestibili fără autorizație riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes