Connect with us
Publicitate

Economic

Directorul Dan Air, după ce s-a aflat că zborurile se mută de la Braşov la Bacău: „Distrugem tot sezonul de iarnă! Autoritățile locale au promis că programul se va extinde pe 3 noiembrie. De fapt se extinde pe 15 ianuarie”

Publicat

pe

Pierderi de 2,6 milioane de euro până în prezent, iar în perioada de iarnă, de circa un million de euro pe lună, din cauza programului redus al Aeroportului Internațional Brașov. Așa a motivat directorul general Dan Air, Matt Ian David, anunțul de a renunța la zborurile de pe aerogara Brașov și mutarea operațiunilor la Bacău, potrivit radiobrasovfm.ro.

Publicitate

Nemulțumirea vine pe fondul anunțului potrivit căruia prelungirea programului pe Aeroportul Brașov este posibilă doar din luna ianuarie 2024.

“Și ce facem? Distrugem tot sezonul de iarnă, doar pentru că ROMATSA și cine mai e implicat nu binevoiește să facă niște lucruri simple, pentru a extinde programul atunci când e necesar. Așa nu e nevoie. În februarie-martie nu e nevoie de extinderea programului pentru că e un trafic mult mai mic.

Autoritățile locale au promis că se va extinde pe 3 noiembrie. Am primit răspunsul ieri că de fapt se extinde pe 15 ianuarie, fix când se termină tot sezonul, de fapt, de iarnă. Pentru că sezonul, vă dați seama, este legat de migrarea maselor de oameni la rude, la familie. În condițiile în care am fost mințit și a doua oară, nu mai putem să continuăm acolo, să ținem aeronava blocată după ora 19:00, să nu putem să ne folosim de ea”, a precizat directorul general Dan Air, Matt Ian David, potrivit radiobrasovfm.ro.

Publicitate

Reamintim că Administrația județeană Brașov a anunţat, ieri, că programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi extins la 16 ore, în intervalul 7.00-23.00, începând cu data de 15 ianuarie 2024.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes