Connect with us
Publicitate

Social

Din toamnă, ore ținute și în containere sau corturi, unul din scenariile propuse de Ministrul Educației pentru a respecta distanțarea socială

Publicat

pe

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni seară că se iau în calcul mai multe scenarii pentru a se putea păstra distanțarea socială impusă de Ministerul Sănătății în cazul în care un al doilea val de Covid-19 ne-ar afecta din toamnă.

Publicitate

„Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi şi, aşa cum prevede ordinul Ministrului Sănătăţii, trebuie să existe o distanţă de 2 metri între elevi în faţă, în spate, lateral stânga, dreapta. Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi. Ministerul Educaţiei şi autorităţile locale trebuie să găseasca soluţii în cazul în care va veni al doilea aval de îmbolnăviri, aşa cum prevăd specialaiştii, ca să nu îi expunem pe elevi”, a declarat Monica Anisie, la B1 TV.

O altă propunere a Ministrului a fost ca elevii să participe la ore prin rotație, o parte din elevi să participe la cursuri online iar o alta parte la școală.

„În această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelul din alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi – lipsa infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică. Vom analiza şi noi şi să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Publicitate

Școlile în container nu sunt o noutate. Multe țări în curs de dezvoltare au apelat la astfel de metode datorită costului redus și flexibilitatea pe care o oferă un astfel de sistem. Ba mai mult, în curtea Spitalului Județean Brașov se construiește la ora actuală un spital pentru pacienții de Covid-19 bazat pe aceleași structuri modulare.

Pe internet putem găsi mai multe imagini pentru a ne face o imagine cum ar arăta „școala în container”. Iată un exemplu din Kyrgyzstan

foto: cargostore.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes