Connect with us
Publicitate

Social

„Din păcate, în privinţa transmiterii Covid-19, ne-am întors la situaţia din 8 mai”

Publicat

pe

Prezent la Constanţa, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un nou apel la responsabilitatea oamenilor, în condițiile în care tot mai multe voci, inclusiv politicieni, îi îndeamnă pe români să nu mai respecte regulile de protecție, notează digi24.ro. Astfel, întrebat dacă genul acesta de declarații nu sunt „iresponsabile”, Tătaru a răspuns: „Știu și mă bucur că realizați și dvs. asta. Am luat atitudine de fiecare dată, dar ca parte medicală trebuie să ne vedem de treburile noastre, trebuie să tratăm. Și este păcat, fiindcă acum 4 săptămâni aveam o transmitere de 0,6-0,7 și acum suntem la 1,4. După situația de ieri, eram în situația zilei de 8 mai”.

Nelu Tătaru a completat: „Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor – respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”.

„Gestionăm o criză a pandemiei în țara noastră, avem o recrudescență a numărului de cazuri după ce plecasem pe o pantă descendentă. Vreau să ne stabilizăm ca număr de cazuri noi, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, vreau să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi”, a mai spus ministrul sănătăţii.

foto: cursdeguvernare.ro

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes