Connect with us
Publicitate

Economic

Din nou „ca în România” cu autostrăzile. CNAIR a suspendat licitaţia pentru lotul 1 din Autostrada Făgăraş – Sibiu. O firmă reclamă erori în documentaţia tehnică

Publicat

pe

CNAIR a suspendat licitaţia şi pentru lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş după contestaţia Astaldi. Constructorul italian reclamă erori în documentaţia tehnică şi formulări neclare precum „termene rezonabile”.

Compania de Drumuri a suspendat licitaţia şi pentru primul lot al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş după ce constructroul italian WeBuild (Astaldi) a depus o contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Licitaţia pentru lotul 1 Sibiu (Boiţa) -Avrig-Mârşa cu o lungime de 14 km. a fost lansată în SEAP pe 9 august cu o valoare cuprinsă între 2 şi 2,4 miliarde lei, transmite ziare.com.

Primle trei loturi ale Autostrăzii Sibiu-Făgăraş au licitaţiile pentru proiectare şi execuţie suspendate în timp ce pentru lotul 4 (Sâmbăta de Sus-Făgăraş, 16 km.) procedura este în derulare cu depunerea ofertelor până la noul termen, 1 martie 2023, anterior termenul limită era 13 octombrie 2022.

În contestaţia depusă la CNSC, Astaldi reclamă documentaţia cu erori a CNAIR, refuzul de a oferi răspunsuri la clarificări sau răspunsuri contradictorii, impunerea unor lucrări în afara caietului de sarcini sau formulări care lasă loc la interpretări precum,, termene rezonabile” care nu ar trebuie să se regăsească într-o procedură atât de riguroasă.

Publicitate

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes