Connect with us
Publicitate

Social

Din cauza lipsei de personal, Universitatea Transilvania a apelat la studenți pentru a munci part-time în cantine. Ei primesc bursă, dar și o masă caldă zilnic

Publicitate

Publicat

pe

Problemele legate de lipsa forței de muncă nu au ocolit nici Universitatea Transilvania din Brașov. Conducerea instituției de învățământ superior a fost nevoită să găsească o soluție inedită pentru a suplini lipsa personalului din cantinele universității. Locul angajaților a fost luat de studenții care își doresc să combine frecventarea cursurilor de la facultate cu munca.

Publicitate

Practic studenții lucrează 4 ore pe zi, iar programul este foarte flexibil. Pentru că orarul este complet diferit la fiecare facultate în parte, tinerii care vor să și muncească în cantinele universității pot alege intervalul orar în care trebuie să fie prezenți la serviciu, astfel încât să poată ajunge și la cursuri.

„Realitatea este că nu avem personal suficient la cele două cantine restaurant. Sigur, o variantă ar fi aceasta pe care deocamdată am găsit-o ca fiind câștigătoare, adică să propunem studenților o muncă de ajutor în zona aceea, motivându-i cu o bursă campus, plătită din venituri proprii. Am avut succes. Au aplicat 37 de studenți, au fost selectați 12. E adevărat că nu toți rămân, pentru că în momentul în care îți dai seama cum se desfășoară munca, îți place sau nu îți place. 4 au renunțat deja. Avem încă 8, dar ăsta e un proces continuu și avem de la toate facultățile. Mă așteptam, de exemplu, să avem de la Alimentație și Turism, dar nu. Avem de la Politehnică, de la Matematică – Informatică, Sociologie și Comunicare”, a explicat prof. dr. ing. Daniel Munteanu, prorector cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, pentru radiobrasovfm.ro.

Valeria este studentă în anul 2 și avea nevoie de un job de 4 ore. L-a găsit în urmă cu o lună, fără nazuri și fără a strâmba din nas. Primește o masă caldă zilnic și nu e chiar de ici de colo. Mai primește un salariu sub formă de bursă, de 800 de lei, și-și poate vedea și de facultate.

Publicitate

„A postat un coleg de la Drept un anunț pe Facebook și am și sunat, că aveam nevoie de muncă și e și part-time. E mai bine pentru mine așa, că pot să mă mai duc și la facultate. De exemplu, eu lucrez lunea, marțea și miercurea de la 11.00 la 15.00, joi și vineri de la 8.00 până la ora 12.00. Aici, spălăm vase, ne uităm la doamnele care sunt aici de mai mult timp cum fac mâncare, furăm și noi niște rețete – ca să zic așa – ștergem mese. Mai sunt două studente pe linie care oferă mâncarea studenților care vin. Câțiva stau la spălat vase. Mie mi se pare bine, adică eu m-am adaptat. Poate că sunt eu învățată cu munca, de asta mi se și pare foarte ușor”, a precizat Valeria, pentru aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes