Connect with us
Publicitate

Administrație

Din cauza căldurii încep să se închidă pârtiile din Poiana Braşov. Pe partea inferioară a pârtiei Drumul Roșu nu se mai poate schia

Publicitate

Publicat

pe

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, +17 grade în acest moment, și pentru a asigura condiții optime de schi, Primăria Braşov a luat decizia închiderii părții inferioare a pârtiei Drumul Roșu, de la breteaua spre Pârtia Bradul la stația inferioară a telegondolei. În funcție de precipitațiile sub formă de zăpadă anunțate pentru duminică și luni, la începutul săptămânii viitoare se va putea redeschide și acest tronson de pârtie.

Publicitate

Se poate schia și în partea inferioară a masivului fie pe pârtia Sulinar, fie pe Subteleferic, cu intrare din Drumul Roșu pe 3C („varianta lui Opriș”), fie pe Drumul Roșu, apoi pe breteaua spre Bradul și coborâre pe Subteleferic.

Se schiază, în condiții bune, de primăvară, pe pârtiile Doamnei, Ruia – cu excepția zonei dintre gondolă și Drumul Roșu – până la breteaua spre Bradul, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Stratul de zăpadă bătută are 30 de cm pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară 20 de cm.

Și în această noapte se va lucra la reamenajarea pârtiei Bradul, astfel încât, mâine dimineață, să poată fi deschisă pentru cei care vor să învețe să schieze.

Publicitate

Rămân închise, în continuare, zone din anumite pârtii, din cauza faptului că nu mai asigurau condiții optime de schi: Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă și Drumul Roșu, pârtia 3 D, Drumul albastru, Zidul mic, iar de astăzi și partea inferioară a pârtiei Drumul Roșu.

Instalațiile de transport pe cablu funcționale sunt telegondola și telescaunul Ruia. În weekend, dacă stratul de zăpadă se va menține, va funcționa și teleschiul Bradul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes