Connect with us
Publicitate

Social

Din 14 martie începe autorecenzarea populației din România. Cei care nu fac formalitățile on-line pot merge la un centru special dedicat acestui proces

Publicat

pe

Recensământul populației și al locuințelor începe de luni, 14 martie și se va încheia pe 15 mai. În premieră absolută pentru România, acest proces se va face de fiecare persoană în parte. Autorecenzarea înseamnă înregistrarea informațiilor personale într-o bază de date națională administrată de Institutul Național de Statistică.

Publicitate

Acest proces se poate realiza în două feluri: fie pe internet, fie asistat de un recenzor într-un centru special dedicat acestui proces. În județul Brașov autorecenzarea asistată poate fi realizată în următoarele locații:

Programul de funcționare al centrelor este de Luni până Vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00 și Sâmbătă și Duminică de la ora 10.00 la 18.00.

Orice persoană cu reședința obișnuită în România, indiferent de cetățenie dar și persoana plecată în afara României pentru o perioada mai mică de 1an se poate autorecenza urmând doi pași:

Publicitate
  1. Se accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE de pe www.recensamantromania.ro și se completează formularul de pre-înregistrare pentru toți membrii gospodăriei;
  2. Fiecare persoană va primi, pe adresa/adresele de email indicate în formularul de pre-înregistrare, câte un link către chestionarul propriu. Chestionarele vor fi completate în funcție de situația existentă la momentul de referință al recensământului, respectiv ora ”0” din ziua de 1 decembrie 2021.

Toate informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal și criptate imediat după intrarea în sistem. Pentru informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea Recensământului pe teritoriul României, accesați www.recensamantromania.ro.

Salariații care participă la acest recensământ au dreptul la o zi liberă de la serviciu. Aceasta se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare. Termenul maxim de acordare a zilei libere este de 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes