Connect with us
Publicitate

Social

DIGITAL Nation și SIEMENS anunță 50 de locuri gratuite pentru brașoveni la cursurile de specializare în IT&C Generația Tech

Publicat

pe

Publicitate

SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE va oferi 50 de burse pentru brașovenii care doresc să se specializeze sau să se supra-specializeze în IT, în cadrul programului național Generația Tech, derulat în parteneriat cu Digital Nation.

Bursele Generația Tech oferite de SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE sunt disponibile pentru cei interesați de specializare gratuită în Competențe Digitale, Digital Marketing, Dezvoltare Web – nivel începător sau intermediar, Java și FullStack Javascript, în cadrul unor cursuri intensive de 4 luni, ce se vor desfășura online sau la Hubul Digital Nation din Brașov. Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în Brașov, să aibă cunoștințe minime de limba engleză și să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brasov/ .

SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE se alătură programului Generația Tech 2021 în urma invitației făcute de Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov către companiile importante din județ, alături de alte companii de renume precum BEPCO și PENTALOG, și marchează astfel angajamentul ferm al municipalității și al companiilor private active în județul Brașov de a investi în calificarea digitală a forței de muncă locale și în susținerea pe termen lung a comunității locale.

‘’SIEMENS e prezentă în România de peste un secol, cu un număr mare de angajați în toată țara, așa că e firesc să ne dorim să sprijinim concret comunitatea locală și să investim în dezvoltarea fiecărui oraș în care activăm. De aceea am răspuns pozitiv la invitația municipalității de a ne alătura programului Generația Tech din Brașov. Prin bursele oferite brașovenilor care doresc să se specializeze în IT, ne propunem să contribuim pe termen lung la eforturile de digitalizare și tehnologizare de care avem cu toții atâta nevoie.”‘,’ spune Cristi IRIMIA, SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE SRL.

Publicitate

Dincolo de sponsorizarea participării gratuite pentru 50 de cursanți îÎin cadrul programului Generația Tech, reprezentanții SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE vor participa și în cadrul evenimentelor desfășurate în Hubul Generația Tech Brașov și se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului, participanții vor beneficia astfel de workshop-uri de formare a competențelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu și integrarea pe piața muncii, implicarea tinerilor în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar și ulterior, prin oferirea de interviuri și oportunități de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor în vederea angajării și susținerea evoluției absolvenților angajați.

Parteneriatul de formare în IT la care răspunde SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE prin alăturarea în Programul Generația Tech se extinde și în direcția de a găsi internship-uri și job-uri local absolvenților de program. De altfel, formatul programului Generația Tech pornește de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) și lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării și consilii județene) pentru a pregăti competențele digitale relevante în rândul participanților la program.

Mai multe detalii pe generatiatech.ro.

Despre SIEMENS INDUSTRY SOFTWARE

Siemens este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România, al cărei nume este sinonim cu realizări tehnice, inovație, calitate și încredere. Siemens România operează în prezent 4 fabrici şi 6 centre de cercetare-dezvoltare și hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi locali.

Siemens Industry Software SRL livrează soluții de simulare și testare pentru aplicații mecatronice din domeniile automobile, aeronautică și prelucrări industriale.

Prima reprezentanță a Siemens în România a fost deschisă în 1905 în București, sub denumirea de “Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonima”. De-a lungul anilor, Siemens România a contribuit la dezvoltarea țării, în domenii strategice precum modernizarea sistemelor de transport și a sectorului energetic, eficientizarea proceselor industriale sau echiparea cu aparatură medicală de ultimă oră a spitalelor din România.

DIGITAL NATION

DIGITAL NATION este o organizație privată românească ce dezvoltă programe de formare accelerată a abilităților digitale, pentru forța de muncă modernă. Programele sale de calificare, de care au beneficiat până acum peste 50.000 de persoane și IMM-uri, se concentrează în principal pe educație și antreprenoriat. Mai multe detalii pe digitalnation.ro și GeneratiaTech.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes