Connect with us
Publicitate

Eveniment

Detalii șocante în cazul tinerei din Covasna care era legată cu lanțurile de dulap, chiar de către părinții ei. Mama și tatăl fetei o țineau legată zilnic, încă din 2012. Ei le-au spus anchetatorilor că voiau să o protejeze

Publicat

pe

Apar noi detalii șocante în cazul tineri de 28 de ani, din satul Bodoș, județul Covasna, care era legată cu lanțuri de dulap, chiar de mama și tatăl ei. După ce polițiștii au aflat ce se întâmplă în casa familiei, oamenii legii au descins în locuință și i-au reținut pe părinți.

Publicitate

Surse din anchetă spun că fata are probleme psihice și este încadrată în grad de handicap grav. Polițiștii au aflat cu stupoare că tânăra ar fi fost legată cu lanțuri în fiecare zi, încă din anul 2012. Pe timpul zilei, tatăl și mama ar fi imobilizat-o de dulap și ar fi asigurat lanțurile cu lacăte, iar pe timpul nopții ar fi legat-o cu lanțurile de pat.

În fața anchetatorilor părinții s-au apărat și au spus că au recurs la aceste gesturi pentru a o proteja pe fată. Prin sat, unii vecini ar fi auzit că tânăra era ținută în acest fel pentru a nu se răni. Cum pe timpul iernii în casă se făcea focul, mama și tatăl fetei se temeau că ea va pune mâna pe sobă și se va arde. Sătenii sunt șocați de acest caz și spun că nu le vine să creadă că părinții tinerei erau în stare de așa ceva, mai ales că familia avea o reputație bună în localitate.

Din cauza stării de sănătate a fetei, tatăl ei a fost desemnat asistentul personal pentru că tânăra are grad de handicap grav. Primea o indemnizație lunară din partea primăriei pentru că avea grijă de fiica lui. Dar autoritățile spun că nu au știut ce se întâmplă în casa acestei familii pentru că nimeni nu a sesizat vreodată că fata ar fi fost maltratată de cei care i-au dat viață.

Publicitate

Primăria Baraolt, de care aparține și satul Bodoș, a fost sesizată despre acest caz ieri, după ce polițiștii au descins la casa familiei. Asistenții sociali au intrat și ei pe fir și au început colaborarea cu autoritățile pentru a afla adevărul despre acest caz.

A fost deschis un dosar penal pentru lipsire de liberate în mod ilegal, iar ancheta a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. Mama și tatăl fetei au fost reținuți, iar astăzi vor ajunge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Fiica celor doi a fost dusă la spital pentru investigații medicale, iar surse din anchetă spun că pe corpul tinerei se văd urme de la lanțurile cu care a fost legată. Fata va fi scoasă din familie și dusă într-un centru specializat undeva va primi îngrijiri și unde va fi ținută sub supraveghere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes