Connect with us
Publicitate

Eveniment

Detalii şocante din ancheta medicilor care prelevau dispozitive medicale de la morţi şi le puneau la pacienţi vii. Doctorii dădeau pastile pentru ca oamenii să se simtă rău. 170 de oameni ar fi beneficiat de stenturi second hand

Publicat

pe

Medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de persoane decedate, informează surse G4Media.

Publicitate

Noi informații în cazul medicilor care montau dispozitive de la morti la pacientii vii. Potrivit unor surse, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încât să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive. Ar fi vorba de medicamentul Asta Neoton.

Până la acest moment au fost identificați 170 de pacienți care ar fi beneficiat de operații unde s-au folosit dispozitive medicale provenite de la persoane decedate, susțin surse G4Media apropiate anchetei.

Ministerul Sănătății, precizări despre perchezițiile efectuate de procurori:  „Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”.

Publicitate

Polițiștii pun în aplicare vineri dimineață 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia, informează Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora, susțin procurorii.

Sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul primăriei Movileni, la sediile unor unități medicale – spitale  și  la sediul unei organizații non-guvernamentale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes