Connect with us
Publicitate

Eveniment

Detalii din ancheta permiselor de conducere obţinute ilegal la Braşov. Fiecare sufleor a ajutat între 10 şi 60 de candidaţi. Şopteau răspunsurile apoi picau intenţionat examenul

Publicat

pe

Au ieşit la iveală primele detalii din ancheta procurorilor care cercetează mai multe şcoli de şoferii unde elevii dădeau spagă pentru a lua examenul. Sunt vizate de anchetă trei şcoli de şoferi din Codlea, Săcele şi Purcăreni.

Publicitate

Conform procurorilor, din anul 2013 până în 2020, opt sufleori ar fi ajutat între 10 şi 60 de candidaţi fiecare să treacă proba teoretică. În total, astra înseamnă între 80 şi 480 de şoferi din ţară, dar şi din Anglia au obţinut ilegal permisele.

Sufleorii erau oameni obişnuiti, unii dintre ei chiar şoferi care se înscriau pentru examene la categorii superioare de permis. Ei ajutau candidaţii care dădeau şpagă şi apoi picau intenţionat examenele ca să poată să le dea din nou şi sa ajute alţi candidaţi.

În total procurorii au făcut în această dimineaţă cinci percheziţii la Braşov şi una la Galaţi. Unul dintre sufleori este din Galati, astfel că şi la domiciliul acestuia au ajuns procurorii.

Publicitate

Procurorii mai spun că sufleorii erau recrutaţi chiar de patronii şcolilor de şoferi.

Fiecare persoană care se prezenta şa examen pentru a trece ilegal dădea între 2.500 şi 5.000 de euro şpagă.

Detalii despre percheziţii puteţi vedea AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes