Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Detalii din ancheta medicului braşovean prins în flagrant că lua mită. Ar fi cerut 8.000 de lei pentru un consult care costă maximum 360 de lei

Publicat

pe

Au ieşit la iveală primele informaţii despre fragrantul pe care Poliţia i l-a făcut medicului cardiolog Sorin Baloş. Surse din anchetă spun că pacienta a fost operată de medicul cardiolog care i-a montat trei bay-pass-uri la inimă. O astfel de operaţie este decontată de CAS, astfel că femeia nu ar fi trebuit să plătească absolut nimic pentru intervenţia chirurgicală. După operaţie, Sorin Baloş a chemat pacienta la cabinetul lui de la o clinică privată din oraş pentru un consult postoprator.

Publicitate

La cabinet ar fi trebuit să primească şi cei 8.000 de lei pe care doctorul i-ar fi cerut ca sumă pentru consultul postoperator. Un astfel de consult costă la clinică maximum 360 de lei.

Femeia a ajuns la clinică însoţiră de doi aparţinători, unul dintre ei ar fi pus cei 8.000 de lei marcaţi în geaca medicului, iar imediat după poliţiştii au intrat în cabinet.

La sosirea poliţiei Sorin Baloş ar fi spus că banii trebuia să îi predea după consult la recepţia clinicii.

Publicitate

Având în vedere că flagrantul s-a petrecut în clinica privată RMN Diagnostica, şi instituţia a publicat un punct de vedere, şi se delimitează cu totul de acţiunile medicului.

„Cu privire la cazul doctorului Sorin Baloș, centrul medical RMN Diagnostica Brașov face următoarele precizări.

Medicul Sorin Baloș presta servicii medicale în cadrul clinicii noastre, în baza unui contract de prestări servicii, ce implicau doar consultație și control, fără niciun fel de alte servicii sau tratamente adiacente.

De când activăm pe piața serviciilor medicale (2007 la Sibiu și 2014 la Brașov) nu ne-am confruntat cu nicio astfel de practică sau de reclamație legată de modul de abordare al medicilor noștri angajați sau colaboratori.

Este adevărat că fapta s-a petrecut în clinica noastră din Brașov, în programul de consultație al medicului Sorin Baloș, însă facem precizarea că nu pentru tratamente sau intervenții efectuate în cadrul centrului nostru. Ne delimităm total de astfel de practici, deoarece acestea contravin valorilor și misiunii noastre pe piața medicală, numărul de pacienți investigați și tratați la care am ajuns astăzi, fiind exclusiv rezultatul muncii și profesionalismului și moralității personalului medical.

Publicitate

Orice medic colaborator sau angajat care încalcă un regulament și un angajament ce ține de relația directă cu pacienții va suporta consecințele de rigoare, nemaiputând să ne identificăm cu actele medicale efectuate de acesta.

Dăm asigurări tuturor pacienților că în cadrul centrului nostru primează actul medical, diagnosticarea corectă și tratamentul precis, pacientul fiind mereu în centrul atenției echipei medicale. Avem încredere că justiția își va face treaba corect și în acest caz.”, a transmis conducerea RMN Diagnostica.

În urmă această după-amiază a fost adus la Parchetul Tribunalului Braşov pentru audieri. După audieri urmează să fie dus de procurori şi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă.

Detalii despre acest caz puteţi citi AICI.

Dr. Sorin Baloș

Dr. Sorin Baloș

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes