Connect with us
Publicitate

Eveniment

Detalii din ancheta celor 58 de percheziţii de la Braşov! 32 de victime „au căzut în plasa” oamenilor care se dădeau funcţionari ai băncii

Publicat

pe

Astăzi, 29 iunie, în jurul orei 9.40, ca urmare a unor activități specifice fazei urmăririi penale, care s-au derulat încă de la momentul anunțului privind efectuarea celor 58 de percheziții în regim non-stop, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, a dispus arestarea preventivă a 6 dintre cele șapte persoane propuse, dispunând control judiciar pentru cea de-a 7-a.

Acuzațiile sunt de comiterea unor infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, având la bază o amplă schemă infracțională menită să creeze aparența pentru cele 32 de victime că au fost efectuate plăți nepermise din conturile bancare ale acestora, fiind îndrumați către așa-zise numere de telefon de aparent call center, unde erau puse în legătură cu persoane implicate în schema infracțională, care se pretindeau membrii acelui call center și care finalmente, obțineau datele bancare sensibile ale victimelor, urmând ca apoi să fie efectuate o serie de plăți frauduloase din conturile bancare în diferite conturi ale sau asociate persoanelor vizate.

Ulterior dobândiri acestor sume de bani, persoanele în cauză ar fi făcut tranzacții repetate între conturile acestora sau asociate cu inculpații, menite a ascunde urma banilor. Toate aceste acte au avut loc atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul unor țări din sau din afara Uniunii Europene.

Urmărirea penală în această cauză implicând ample eforturi de efectuare de percheziții domiciliare, ample eforturi de cooperare judiciară internațională în materie penală, fiind necesar ajutorul autorităților competente din alte state.

Publicitate

S-au mai pus în aplicare o serie de mandate de interceptare a unor numere de telefon în legătură cu această schemă infracțională și sigur, s-au obținut și date de la operatorii de telecomunicații mobile, cât și de la entități bancare, pentru a afla conținutul unor tranzacții financiare sensibile, relevante în cauză.

Cele șapte persoane, şase în arest preventiv şi una sub control judiciar au calitate de inculpat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes