Connect with us
Publicitate

Turism

Detalii despre zborurile din Braşov către Grecia şi Turcia: „În Creta avem un grad de ocupare de 50%, iar pe Antalya 55%. Primele 4 plecări sunt deja vândute”

Publicat

pe

Publicitate

Mai este exact o lună până când ar trebui să își deschidă porțile aeroportul de la Braşov, singurul aeroport construit de la zero în România, în ultimii 50 de ani. Agențiile de turism au vândut deja vacanțe externe, în Antalya şi Creta, din data de 15 iunie.

Aeroportul, construit la nouă kilometri de Braşov, are o pistă de 2.820 de metri lungime, suficientă pentru aterizarea celor mai multe dintre avioanele de linie. Primul zbor comercial este programat pe 15 iunie, chiar în ziua deschiderii.

„Punem la punct ultimele detalii, suntem în derulare cu concursuri de angajare. Ne pregătim să facem nişte simulări de funcţionare comune cu Romatsa şi cu toţi ceilalţi parteneri care îşi desfăşoară activitatea în aeroport. În momentul de faţă nu cred că avem circumstanţe care să ne blocheze”, declară Alexandru Anghel, dircector proiect, pentru observatornews.ro.

Două agenţii de turism vând deja pachete de vacanţă, cu zboruri directe de pe aeroportul Braşov. Destinaţiile: Antalya în Turcia şi Creta în Grecia. În ceea ce priveşte cursele de linie, două companii aeriene au fost anunţate. Una din ele va zbura la Londra şi Dortumnd. Cea de-a doua companie, care anunţase zboruri către mai multe destinaţii, a anulat două dintre ele, mai exact Milano şi Budapesta.

Publicitate

„Braşovenii nu sunt interesaţi de cele două destinaţii pe care le-am propus noi. Asta a fost şi motivul pentru care am propus mai multe destinaţii, pentru a vedea exact care este intenţia de călătorie a pasagerului”, a precizat Matt Ian David, director companie zbor.

„În Creta avem un grad de ocupare de 50%, iar pe Antalya 55%. Practic, primele 4 plecări sunt deja vândute. Aşteptăm braşovenii cu rezervări pe următoarele plecări, în iulie”, spune Cornelia Nistor, agent de turism.

În acest moment, personalul necesar pentru funcţionarea aeroportului din Braşov este acoperit în proporţie de doar 10 la sută.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes