Connect with us
Publicitate

Administrație

Detalii despre parizerul pentru copii contaminat cu praf de metal. În fabrica din Brașov sunt 31.466 bucăți, în piață alte 89.678

Publicat

pe

Directorul Direcției de control din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a vorbit luni seară, în emisiunea ”100%” de la Realitatea Plus, despre decizia privind retragerea de la comercializare a parizerului pentru copii Martinel Mortadella. Paul Anghel a precizat că două institute au transmis că riscurile pentru consumatori sunt minime pentru că este vorba despre o contaminare externă, vizibilă.

Publicitate

Parizerul Martinel Mortadella a fost retras de pe piață după ce producătorul german a avertizat că ar putea fi contaminat cu metale grele, din cauza defectării unor mașini de pe linia de producție.

”Săptămâna trecută, joi, producătorul german a retras benevol două articole – Martinel Mortadella de pasăre și Mortadella de porc – deoarece a identificat o posibilă și probabilă contaminare cu pudră de metal de pe linia de feliere, din cauza unei defecțiuni la linia respectivă. Două institute independente din Europa au emis puncte de vedere că nu există un risc pentru sănătatea umană. În cazul ipotetic în care un consumator ar cumpăra un pachet contaminat, ar fi vizibil deoarece este o contaminare externă. Se poate observa firimitura de fier și putea fi prevăzut acest risc.

Producătorul a decis retragerea definitivă de la comercializare începând de vineri.

Publicitate

Astăzi au fost livrate din Germania către România 121.344 de bucăți de 90 de grame, sunt 31.466 de bucăți sechestrate în fabrica de la Brașov. Restul de 89.678 sunt încă în piață. Au fost oprite în rețeaua de comercializare, s-a luat legătura cu Asociația marilor rețele comerciale din România”, a spus Anghel

Întrebat dacă există riscul ca produsele să fi fost deja consumate de copii, reprezentantul ANPC a admis că da, însă a precizat că ”cel mai bine, cine este responsabil, ANSVSA, poate răspunde la această întrebare”.

În cazul în care sănătatea le-a fost pusă în pericol, consumatorii pot cere despăgubiri, a adăugat Anghel.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes