Connect with us
Publicitate

Administrație

Deszăpezirea străzilor din Brașov va costa mai mult în această iarnă. Municipalitatea a aprobat actualizarea tarifelor cu rata inflației

Publicat

pe

Compania care se ocupă de salubrizare și deszăpezire în Brașov a cerut autorităților locale majorarea tarifelor pentru aceste servicii. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre care prevede actualizarea prețurilor cu 9,38%, cât a fost stabilită rata inflației de Institutul Național de Statistică.

Publicitate

Decizia vine odată cu creșterea costurilor materiilor prime pentru aceste servicii. De exemplu, tona de sare vrac care este împrăștiată iarna pe drumuri a crescut de la 250 de lei la 300 de lei. Și prețul inhibitorului de coroziune pentru clorura de sodiu a fost majorat de la 55 de lei/kg la 61,5 lei/kg.

În ultima ședință de consiliul local aleșii au aprobat și creșterea tarifelor la salubrizare, adică actualizarea cu rata inflației. Începând din luna noiembrie vor fi mai scumpe și serviciile precum măturatul, spălatul străzilor și trotuarelor, curățatul rigolelor stradale, cositul și greblatul zonelor verzi sau colectarea, transportul, sortarea și eliminarea deșeurilor stradale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes