Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Deșteaptă și frumoasă. O românca de 25 de ani ia cu asalt lumea şahului mondial

Publicat

pe

New York Post i-a dedicat un articol româncei, care deţine titlul de Maestră Internaţională din partea Federaţiei Internaţionale de Şah, numind-o chiar influencer în lumea şahului, datorită atitudinii sale pline de aplomb – motiv pentru care au comparat-o cu personajul din serialul Netflix de succes „Gambitul damei”.

La doar 15 ani, Alexandra Botez a câştigat Campional Naţional de Şah la fete în America, primind apoi titlul de Maestră din partea Federaţiei Internaţionale de Şah. A studiat Relaţiile Internaţionale la Stanford, acolo unde a fost prima femeie preşedinte a clubului de şah al universităţii. Născută în Dallas, Alexandra Botez este fiica unor români care au fugit din ţară înainte de revoluţie, cerând azil politic.

Familia ei s-a mutat apoi în Vancouver, Canada – acolo unde tatăl ei, de profesie inginer, a început s-o înveţe şah pe când ea avea 6 ani. Alexandra vorbeşte foarte deschis despre tatăl ei, Andrei – cel care a iniţiat-o în şah şi a pregătit-o apoi pentru competiţiile internaţionale.

„Tata mereu îmi vorbea urât atunci când jucam şah împreună şi nu mă ridicam la aşteptările lui, aşa că a trebuit să supravieţuiesc acestui stil dur şi am învăţat să îi răspund cu aceeaşi monedă. Cred că este foarte dezamăgit atunci când nu câştig”, declară Alexandra.

Publicitate

Citește materialul complet aici

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes