Connect with us
Publicitate

Opinii

Despre igienă și educație sexuală

Publicat

pe

Adrian Teacă, senior al presei braşovene şi condei ascuţit, fost om de bază la legendarul ziar braşovean „Gazeta de Transilvania”

O să vă povestesc o întâmplare cu tâlc. De pe vremea când eram, cum sună un vers de-al lui Mircea Dinescu, „mai tânăr și la trup curat”. Eram într-a zecea, la real. Liceul Unirea. Într-o bună zi, niște băieți de la uman ne-au povestit o chestie, hai să-i zicem bizară. La nu știu ce materie, profesoara i-a poftit afară pe băieți pentru că voia să vorbească numai cu fetele! Clasele de uman aveau pe vremea aceea cam douăzeci de fete și trei-patru băieți. Ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise, ce-a avut profesoara să le transmită junelor, s-a aflat și nu prea. Fetele s-au cam codit să dea detalii. Ceva intim, despre igienă, sex și alte chestii de chicotit în pauze.

Fapt e că după câteva zile au venit niște mame foarte înțepate și au reclamat-o pe profă la direcțiune. Că ce vine dumneaei să le spună fetelor noastre să se spele jos și să le bage tot felul de prostii în cap? N-are altă treabă? Bref, dăscălița le ținuse adolescentelor o lecție mai delicată, dar foarte aplicată, care nu figura în programa de învățământ. Motiv pentru care a fost mustrată, sancționată, așa ceva. Ferească Precista, educație sexuală, sfaturi pentru igiena intimă, în școală? Nici nu-mi dau seama dacă era vorba de pudibonderie prost înțeleasă, ignoranță sau indiferență.

Liceenii de atunci sunt astăzi bunici. S-a schimbat ceva în școală, din punctul ăsta de vedere? Aproape nimic. Educația sexuală a rămas un subiect tabu și pentru nepoți. Să nu uit: la un an după întâmplarea de mai sus, una dintre elevele liceului a rămas însărcinată și a fost exmatriculată. Atât.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes