Connect with us
Publicitate

Turism

Deși zăpada lipsește, stațiunile de la munte sunt pline de turiști. Hotelurile de lux din Poiana Brașov și de pe Valea Prahovei sunt ocupate aproape în totalitate

Publicat

pe

Publicitate

Hotelurile de lux de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov funcţionează cu aproape toate camerele pline în ultima săptămână de vacanţa şcolară, deşi pe pârtii nu este zăpadă şi nu se poate schia, iar tariful pentru un sejur de cinci nopţi la cinci stele sare de 1.000 de euro, anunță zf.ro.

„Avem aproape toate camerele pline şi săptămâna aceasta, ultima de vacanţă şcolară. De Revelion am avut camerele ocupate. Ne ajută faptul că oferim un centru spa de 1.500 mp, trei restaurante şi acivităţi precum biliard. Tariful este de 1000 de euro pentru o cameră dublă pentru 6 nopţi”, a spus pentru ZF Marius Vînătoru, directorul de marketing al unui hotel de patru stele din Sinaia, citat de aceeași sursă.

Hotelul are 180 de camere, 11 sali de conferinţă, un centru de agrement dar şi un centru spa. Unitatea a trecut printr-o modernizare în 2011, când s-au investit 6 milioane de euro în renovare.

Tarifele la hotelurile şi pensiunile de la munte sunt mai mari în perioada sărbătorilor şi a vacanţelor şcolare, dar chiar şi aşa turiştii şi-au făcut rezervări. Datele de pe site-ul de rezervări booking.com arată că în Sinaia 73% din toate locurile de cazare din hoteluri şi pensiuni sunt rezervate pentru această săptămână în timp ce în Poiana Braşov 78% din toate locurile de cazare de pe booking.com sunt rezervate până pe 8 ianuarie.

Publicitate

La un hotel de patru stele o cameră dublă cu balcon se poate rezerva cu 3.000 de lei pentru cinci nopţi (3-8 ianuarie), iar la un boutique hotelul un apartament cu o cameră se rezervă cu 3.800 de lei în aceiaşi perioadă, potrivit datelor de pe site-ul de rezervări booking.com.

„Avem aproape toate camerele ocupate chiar dacă nu se schiază acum, pe booking sunt ultimele camere disponibile, de aceea tariful este mai mare. De sărbători am funcţionat la capacitate maximă şi aşteptăm ca din 10 ianuarie să avem şi zăpadă”, a spus Oryah Ben Nissan, CEO-ul uneia din cele mai mari unităţi din staţiunea Sinaia. Compania ce administrează hotelul a investit un milion de euro în renovarea celui mai mare restaurant.

În staţiunea Sinaia sunt 77 de structuri de cazare (hoteluri, pensiuni, altele) cu o capacitate de cazare totală de 3.700 de locuri de cazare, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Şi în Poiana Başov hotelurile de lux au aproape toate camerele rezervate în această săptămână. La unul dintre cele mai luxoase unități din stațiunie mai apare pe booking doar o cameră dublă disponibilă la preţul de 5.900 de lei pentru cinci nopţi (3 ianuarie-8 ianuarie), în timp ce oficialii din call center de la rezervări au transmis că nu mai sunt camere disponibile pentru această săptămână. Tarifele la cazare ajung și la 9.500 de lei, la un alt hotel luxos din Poiană, în aceeași perioadă.

Hotelurile de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov îşi vor rotunji conturile cu sejururile vândute în vacanţa şcolară de iarnă dat fiind cererea mare pentru cazare şi tarifele ridicate.

Poiana Braşov este una dintre cele mai căutate staţiuni montane pe perioada iernii, alături de Sinaia, Buşteni sau Predeal, dar şi una dintre cele mai scumpe. În ultimii ani, în staţiunea Poiana Braşov s-au făcut investiţii în modernizarea unităţilor de cazare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes