Connect with us
Publicitate

Social

Deși sunt controlați aproape săptămânal, unii dintre șoferii profesioniști continuă să consume alcool la volan. Ieri, doi au rămas fără permis și alți 50 au fost amendați pentru diverse nereguli

Publicat

pe

Joi, 20 mai 2021, în intervalele orare 6.00 – 09.00 și 15.30 – 17.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune ce a avut ca scop verificarea respectării normelor legale în domeniul transportului rutier public de persoane și marfă.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 48 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 –republicată privind circulația pe drumurile publice, 1 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007, 1 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012 și 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 132/2017. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 17.500 lei.

Totodată, polițiștii au reținut 2 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au reținut 6 certificate de înmatriculare.

„De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes