Connect with us
Publicitate

Administrație

Deşi Primăria vrea să facă o grădiniţă şi o creşă în locul fostului depou de tramvaie din cartierul Rulmentul, Consiliul Local nu şi-a dat avizul pentru demolarea vechilor clădiri

Publicat

pe

Proiectul pentru demolarea fostului depou de tramvaie din Brașov, de la intersecția străzilor 13 Decembrie şi Socec, a fost respins, ieri, la votul consilierilor locali.

Publicitate

O parte dintre aceștia au considerat că demolarea este evaluată la un cost prea mare, repectiv peste 5 milioane lei, transmite Radio România Braşov FM.

“Mi-a sărit un pic în evidență valoarea cu care se va finaliza această demolare. Suma pe care noi o vom achita pentru demolarea acelei clădiri este de 1 milion de euro sau, mai exact, dacă traducem în lei ar fi 5.087.000 de lei. Mi se pare o sumă extraordinar de mare și mai mult decât atât, n-am luat în vedere ce ar fi însemnat inclusiv valorificarea acelor elemente care au rezultat din acea demolare. Vă spun sincer, eu în latura profesională, din punct de vedere juridic, am avut contact cu societăți comerciale care desfășoară astfel de activități și participau la licitații și plăteau pentru a duce la bun sfârșit o astfel de lucrare, nicidecum nu erau și plătiți pentru așa ceva”, a precizat consilierul local Ciprian Chiricheș.

Reprezentantul firmei care a realizat proiectul de demolare, Marcel Ghindea, a explicat, în cadrul ședinței, care este metodologia de estimare pe fiecare clădire din cele 5 existente din cadrul întregului bun imobil:

Publicitate

“Acest milion de euro se referă pur și simplu la demolare. Această clădire este o clădire și un ansamblu industrial. Deci, pe lângă clădirile pe care le vedeți dumneavoastră la fața locului, există o grămadă de rețele: bazine interioare, zone de captare, canale de captare, (…) numai plăcile măsurate – am o poză chiar măsurată o placă în zona de amenajare exterioară, 25 de centimetri de beton – deci sunt foarte mari cantitățile de materiale reziduale din această demolare. Sunt niște clădiri industriale și s-au calculat cantitativ. Ele au fost prezentate detaliat în devizul aferent documentației și îmbrăcate în prețuri pentru fiecare articol în parte, conform prețurilor din piață. Această valoare este o valoare estimată, nu este o valoare care se va face propriu-zis. Este o valoare estimată, care se va scoate la licitație”.

În urma viitoarei lucrări ar urma să fie cuantificat și cât va fi valorificat din ce va fi demolat.

Ghindea a mai precizat că a studiat piața și nu a fost identificată o firmă care să se ofere să demoleze clădirile, fără a lua bani, în schimbul materialelor.

La momentul votului, proiectul a fost respins cu 11 voturi „pentru”, 13 abțineri și unul împotrivă.

Pe locul fostului depou, după demolare, municipalitatea vrea un campus educațional.

Publicitate

O parte din teren trebuie predată Companiei Naționale de Investiții pentru construirea unei creșe. O altă parte este gândită pentru construirea unei alte unități școlare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes