Connect with us
Publicitate

Social

Deși incidența a scăzut spectaculos în ultima lună, numărul de teste efectuate s-a menținut la nivel similar cu lunile precedente

Publicitate

Publicat

pe

În spațiul public brașovean circulă ideea că rata de incidența a scăzut în ultima lună din cauza numărului de teste redus. Din datele analizate de jurnaliștii Brasov.net acest lucru nu se susține. Deși Prefectura Brașov nu transmite zilnic raportări cu numărul de teste efectuate în județ, informările de la începutul fiecărei luni ne pot da o imagine destul de fidelă a activității de testare din județul Brașov.

Publicitate

Dacă la sfârșitul lunii martie, mai exact pe data de 30 martie, Prefectura anunța că numărul total de teste efectuate în județul Brașov până pe 29 martie era de 174.584, pe data de 29 aprilie instituția anunța s-a ajuns la 191.852 teste recoltate în județul Brașov până pe 28 aprilie. Astfel, în cele 30 de zile au fost efectuate 17.268, adică 575 teste pe zi, similar cu media lunilor precedente.

Între 2 ianuarie și 3 februarie au fost recoltate, în medie, 575 teste pe zi. Între 3 februarie și 1 martie, media era de 537 teste recolate zilnic, iar între 1 martie și 1 aprilie, media a fost de 675 teste recoltate pe zi.

De menționat că raportărilor transmise de Prefectura Brașov se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară. Cifra lor nu este comunicată.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes