Connect with us
Publicitate

Eveniment

Deşi Dan Air nu mai zboară de la Braşov, scandalul cu operatorul aviatic continuă. Mai mulţi braşoveni au depus plângeri la Protecţia Consumatorilor

Publicat

pe

După ce a fost nevoită să mute operațiunile de la Brașov la Bacău, compania Dan Air trebuie să răspundă acum și acuzațiilor aduse de mai mulți consumatori nemulțumiți.

Publicitate

Deschis la 15 iunie, anul acesta, Aeroportul Internațional Brașov a avut parte încă din prima zi de zboruri efectuate de compania brașoveană Dan Air. S-a ajuns, astfel, ca în 5 luni de activitate, aeroportul să ajungă între primele 10 din România în ce privește numărul de pasageri transportați, chiar dacă se afla la început de drum.

Așa cum era de așteptat, însă, nu totul a decurs perfect. Mai multe zboruri au necesitat să fie mutate pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, altele chiar la Bacău, pentru ca, în cele din urmă, operatorul privat să decidă să mute toate zborurile la Bacău, până când programul de la Aeroportul Internațional Brașov se va prelungi de la 12 la 16 ore, adică în partea a doua a lunii ianuarie 2024.

Clienții nemulțumiți nu puteau ține cont de problemele apărute în funcționarea aeroportului, chiar dacă acesta este primul deschis de la zero în România ultimei jumătăți de secol. Astfel, compania Dan Air a fost reclamată la Protecția Consumatorului, iar plângerile făcute la Brașov au ajuns la București.

Publicitate

Mutarea zborurilor de pe un aeroport pe altul, întârzierile sau anularea unor curse au fost motivele pentru care compania aeriană Dan Air fost reclamată. Practic, de când a început să opereze pe Aeroportul Internaţional Braşov,  pe numele operatorului aerian au fost depuse cinci plângeri la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

„Au fost trei reclamaţii pentru anularea unor curse. De asemenea, a fost reclamat şi faptul că au fost înregistrate întârzieri ale zborurilor, dar şi faptul că o cursă a fost mutată de la Braşov la Bacău”, a declarat directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Nicolae Bărdaş, potrivit adevarul.ro.

Acesta a precizat că toate sesizările au fost redirecţionate către Bucureşti pentru că operatorul are sediul în Capitală, iar la Braşov nu are nici măcar un punct de lucru, chiar dacă patronul este brașovean de origine.

Ultimul zbor al Dan Air pe Aeroportul Internațional Brașov a fost în 9 noiembrie, din 13 noiembrie operatorul s-a mutat pe Aeroportul Internaţional „George Enescu” din Bacău, iar în 20 noiembrie a deschis şi baza operaţională de pe acest aeroport.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes