Connect with us
Publicitate

Fapt divers

„Descinderi” ale polițiștilor pe site-urile de anunțuri. Oamenii legii țintesc amatorii de vacanțe cu priveliște, pe care vor să-i convingă să nu se grăbească spre destinație

Publicat

pe

Publicitate

Cauți pe site-urile de anunțuri oferte de cazare cu vedere spectaculoasă? Atunci sunt șanse mari să dai printre reclame de o campanie inedită a Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere pe drumul spre vacanță!

Sătui de numărat victime în trafic, polițiștii au mers până într-acolo încât au început să posteze anunțuri-capcană pe site-urile de profil: „Cazare la mare, vilă plajă Năvodari cu vedere spectaculoasă la mare, 1800 lei” este unul dintre titlurile promovate pe una dintre platforme. Reclama este însoțită și de o fotografie atractivă, astfel încât oricine caută câteva zile de relaxare în această perioadă este tentat să afle mai multe despre ofertă. Odată ce o accesează însă, cititorul dă cu ochii de următorul text:

„Tu ce vedere alegi: vederea la mare sau vederea din spital? NU ACCELERA SPRE VACANȚĂ!

Știm cu câtă atenție îți plănuiești vacanța, cu câtă nerăbdare aștepți să te relaxezi la cazarea aleasă, pe balconul cu vedere la mare. Însă mai știm și cât de important e să ajungi în siguranță. Cum știm asta? Statisticile o spun: lunile de vară sunt cele mai periculoase, pentru că au loc cele mai multe accidente rutiere grave. Cauza principală? VITEZA NEADAPTATĂ LA CONDIȚIILE de drum sau mai bine zis…

Publicitate

NERĂBDAREA cu care vrei să ajungi în vacanță
AGRESIVITATEA atunci când ești în trafic intens
NEVOIA DE ADRENALINĂ pe care o poți satisface și într-un mediu controlat și sigur
GRABA inconștientă către destinație
IGNORAREA regulilor care pot salva viața ta, a familiei tale și a prietenilor tăi.

Acele minute pe care le câștigi în detrimentul siguranței tale și a celor dragi devin irelevante dacă le trăiești în spital așa că asigură-te că ajungi la destinație, nu la spital.”

Realizatorii campaniei știu cât de mult contează priveliștea în ecuația alegerii unei destinații de vacanță. Acesta este și motivul pentru care au mizat pe acest aspect atunci când au ales mesajul pe care vor să-l transmită șoferilor: „Dorim să devină conștienți de faptul că, dacă accelerează spre vacanță, vederea spectaculoasă la mare sau la munte, către care se grăbesc, se va transforma în vederea din spital”, a declarat comisarul șef George Grigore, șeful Direcției de Poliție Rutieră.

Campania „Vedere din spital” se desfăşoară în toată țara în perioada 10 august – 30 septembrie 2021. În paralel, Ministerul de Interne vrea să legifereze conducerea agresivă, pentru a-i putea pedepsi pe șoferii care pun în pericol siguranța traficului: ”folosirea excesivă a sistemului optic sau a claxonului pentru a determina participanții la trafic să elibereze banda de deplasare și deplasarea la o distanță foarte mică reprezintă comportament agresiv” și vor fi aspru sancționate.

Aceste măsuri luate de autorități vin după ce pe Autostrada Soarelui s-au înregistrat aproape zilnic accidente în ultima perioadă, unele extrem de grave. În plus, spun ofițerii, cele mai multe accidente grave, provocate de viteză, se petrec în perioada concediilor de vară. De altfel, România ocupă și primul loc din UE la numărul de victime provenite din accidente rutiere.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes