Connect with us

Prima pagină

Deschiderea restaurantelor la interior, tot mai aproape. Rata de infectare din Brașov continuă să scadă

Redactia Brasov

Publicat

pe

Vești tot mai bune pentru braşoveni dar şi pentru cei care lucrează în domeniul HoReCa. Restaurantele în municipiul Braşov s-ar putea redeschidere dacă trendul ratei de infectare rămâne în scădere. În ultimele două săptămâni rata de infectare din Braşov a fost în continuă scădere, iar acum aceasta a ajuns la 3.07 la mia de locuitori. Asta după ce ieri a fost mult mai mare, 3,26 iar în urmă cu două săptămâni depășea 3,6 la mie.

Publicitate

Dacă rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, sălile de cinematograf şi de spectacole s-ar putea deschide la 30% din capacitate.

Brașovul a intrat în scenariul roșu la finalul lunii octombrie.

Publicitate

În acest moment rata de infectare la nivelul judeţului Braşov este de 2.29 la mia de locuitori, iar localităţile cu cea mai mare rată de incidenţă sunt următoarele:

Beclean – 5.77
Cristian – 4.99
Sânpetru – 3.99
Brașov- 3.07
Bran – 2.99
Hărman – 2.93
Codlea – 2.66

Publicitate

Breasla Cârciumarilor din Braşov a trimis o scrisoare Guvernului şi Prefecturii, prin care cere facilităţi fiscale şi eliminarea discriminării

HoReCa vrea să scape de colaps şi vine cu idei de salvare. Are nevoie de înţelegere şi ajutor din partea autorităţilor.

Breasla Cârciumarilor din Braşov, unde localurile sunt încă închise, a trimis o scrisoare către Guvern şi Prefectură, prin care cere să fie deschise la interior toate restaurantele, din data de 15 februarie, şi să elimine discrimarea. Oana Coantă are Bistro De L’Arte, în centrul vechi. E forţată să îşi ţină clienţii în frig şi a fost nevoită să investească 14.000 de lei în încălzitoare pentru terasă, scrie Mediafax.

Oana Coantă, proprietar Bistro De L’Arte: Am ales nişte propuneri pe termen scurt, cum este renunţarea pragului de 3%, 5%. Să nu mai depindem de un procent, ci doar de o situaţie de criză foarte mare dacă se mai întâmplă ceva. În mod real, pe asta am pus accentul, faptul că în hoteluri, în restaurantele lor, se poate servi şi la noi nu, creează aşa o discrepanţă nefiind nicio diferenţă în mod real.

Publicitate

În plus, în unele zone se testează foarte puţin aşa că cifrele nu sunt reale. E dispusă să creeze un sistem de check-in, la fel ca la hoteluri, astfel încât să rămână salvate datele clienţilor în cazul unor anchete epidemiologice. Antreprenorii motivează şi că nu există niciun studiu care să arate că oamenii s-au infectat în restaurante.Ştefan, care are doua localuri în interior, are 22 de anagajaţi activi, iar 13 sunt în şomaj tehnic.

Ştefan Gleveşanu, proprietar Deanes: Apreciem foarte mult că am primit ajutor semnificativ din partea statului, mai exact 41,5%, reprezentând taxele pe care noi le achităm către stat pentru angajaţi. Ne-au fost restituite în luna iunie, iulie şi august şi am dori foarte mult să primim aceşti bani înapoi şi cel puţin 6 luni în decursul anului 2021.Breasla Cârciumarilor din Braşov mai solicită şi facilităţi fiscale la fel ca cele din domeniul construcţiilor: creşterea salariului minim şi scutiri de taxe pe muncă. Aceste măsuri să fie valabile în următorii 5 ani de zile. Aşa va fi eliminată şi activitatea la negru sau gri, când pe cartea de muncă angajaţii iau salariul minim pe economie.

Solicitări Breasla Cârciumarilor din Braşov

Publicitate
  • Redeschiderea tuturor restaurantelor în interior, nu doar cele din hoteluri, începând cu data de 15 februarie
  • Eliminarea criteriului de 3 persoane infectate la mia de locuitori pentru instituirea măsurilor de închidere restaurante
  • Reactivarea măsurii de sprijin financiar prin decontarea a 41,5% din salariul brut de încadrare a unui angajat care este reactivat în muncă
  • Facilităţi fiscale pe salarizare şi creşterea salariului minim, similare celor din sectorul de construcţii

Scrisoarea a fost trimisă Prefecturii Braşov şi către Secretariatul General al Guvernului. 

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.

La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.

Publicitate

La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.

Publicitate

În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.

Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.

Publicitate

În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.

Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.

Publicitate

Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.

Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.

S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.

Publicitate

În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.

La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Publicitate

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

YouTube video

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.

Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.

Publicitate

Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:

„Au plecat de dimineață de la Sibiu…
Au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin zăpadă mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.
Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță.
Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.
Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate.
Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor.
Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:
 Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
 Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;
 Purtați echipament adecvat zonei de munte;
 Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;
 Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;
Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.”

YouTube video

 

YouTube video

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>