Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Deschiderea restaurantelor la interior, tot mai aproape. Rata de infectare din Brașov continuă să scadă

Publicat

pe

Vești tot mai bune pentru braşoveni dar şi pentru cei care lucrează în domeniul HoReCa. Restaurantele în municipiul Braşov s-ar putea redeschidere dacă trendul ratei de infectare rămâne în scădere. În ultimele două săptămâni rata de infectare din Braşov a fost în continuă scădere, iar acum aceasta a ajuns la 3.07 la mia de locuitori. Asta după ce ieri a fost mult mai mare, 3,26 iar în urmă cu două săptămâni depășea 3,6 la mie.

Publicitate

Dacă rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, sălile de cinematograf şi de spectacole s-ar putea deschide la 30% din capacitate.

Brașovul a intrat în scenariul roșu la finalul lunii octombrie.

În acest moment rata de infectare la nivelul judeţului Braşov este de 2.29 la mia de locuitori, iar localităţile cu cea mai mare rată de incidenţă sunt următoarele:

Publicitate

Beclean – 5.77
Cristian – 4.99
Sânpetru – 3.99
Brașov- 3.07
Bran – 2.99
Hărman – 2.93
Codlea – 2.66

Breasla Cârciumarilor din Braşov a trimis o scrisoare Guvernului şi Prefecturii, prin care cere facilităţi fiscale şi eliminarea discriminării

HoReCa vrea să scape de colaps şi vine cu idei de salvare. Are nevoie de înţelegere şi ajutor din partea autorităţilor.

Breasla Cârciumarilor din Braşov, unde localurile sunt încă închise, a trimis o scrisoare către Guvern şi Prefectură, prin care cere să fie deschise la interior toate restaurantele, din data de 15 februarie, şi să elimine discrimarea. Oana Coantă are Bistro De L’Arte, în centrul vechi. E forţată să îşi ţină clienţii în frig şi a fost nevoită să investească 14.000 de lei în încălzitoare pentru terasă, scrie Mediafax.

Oana Coantă, proprietar Bistro De L’Arte: Am ales nişte propuneri pe termen scurt, cum este renunţarea pragului de 3%, 5%. Să nu mai depindem de un procent, ci doar de o situaţie de criză foarte mare dacă se mai întâmplă ceva. În mod real, pe asta am pus accentul, faptul că în hoteluri, în restaurantele lor, se poate servi şi la noi nu, creează aşa o discrepanţă nefiind nicio diferenţă în mod real.

În plus, în unele zone se testează foarte puţin aşa că cifrele nu sunt reale. E dispusă să creeze un sistem de check-in, la fel ca la hoteluri, astfel încât să rămână salvate datele clienţilor în cazul unor anchete epidemiologice. Antreprenorii motivează şi că nu există niciun studiu care să arate că oamenii s-au infectat în restaurante.Ştefan, care are doua localuri în interior, are 22 de anagajaţi activi, iar 13 sunt în şomaj tehnic.

Publicitate

Ştefan Gleveşanu, proprietar Deanes: Apreciem foarte mult că am primit ajutor semnificativ din partea statului, mai exact 41,5%, reprezentând taxele pe care noi le achităm către stat pentru angajaţi. Ne-au fost restituite în luna iunie, iulie şi august şi am dori foarte mult să primim aceşti bani înapoi şi cel puţin 6 luni în decursul anului 2021.Breasla Cârciumarilor din Braşov mai solicită şi facilităţi fiscale la fel ca cele din domeniul construcţiilor: creşterea salariului minim şi scutiri de taxe pe muncă. Aceste măsuri să fie valabile în următorii 5 ani de zile. Aşa va fi eliminată şi activitatea la negru sau gri, când pe cartea de muncă angajaţii iau salariul minim pe economie.

Solicitări Breasla Cârciumarilor din Braşov

  • Redeschiderea tuturor restaurantelor în interior, nu doar cele din hoteluri, începând cu data de 15 februarie
  • Eliminarea criteriului de 3 persoane infectate la mia de locuitori pentru instituirea măsurilor de închidere restaurante
  • Reactivarea măsurii de sprijin financiar prin decontarea a 41,5% din salariul brut de încadrare a unui angajat care este reactivat în muncă
  • Facilităţi fiscale pe salarizare şi creşterea salariului minim, similare celor din sectorul de construcţii

Scrisoarea a fost trimisă Prefecturii Braşov şi către Secretariatul General al Guvernului. 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes