Connect with us
Publicitate

Economic

Deschiderea aeroportului va atrage mulți investitori în zona Brașovului. Unul dintre cele mai atractive domenii va fi cel al turismului

Publicat

pe

Mult așteptatul aeroport de la Brașov a atras atenția multor oameni de afaceri care își doresc să facă investiții în oraș, dar și în județ, odată cu inaugurarea aerogării. Potrivit zf.ro, judeţul Braşov va atrage în perioada imediat următoare interesul investitorilor din HoReCa, în special pe zona hotelieră, odată cu operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, programată pentru data de 15 iunie, a explicat Răzvan Caliţa, managing partner, SVN România – Braşov.

„Eu cred că potenţialul Braşovului este ca în următorii zece ani să devină un oraş tractor pentru zona Transilvania cel puţin. Aeroportul va atrage în perioada imediat următoare foarte mulţi investitori pentru zona hotelieră“, spune Răzvan Calița.

Aeroportul de la Ghimbav este un proiect de peste 130 de milioane de euro şi reprezintă primul aeroport dezvoltat de la zero în ultimii 50 de ani. Dincolo de acest punct de interes, consultantul SVN este de părere că la succesul Braşovului vor contribui şi autostrăzile, dar şi dezvoltarea zonei metropolitane.

„De aceea spun, în primul an sau în primii doi ani eu văd o creştere clară a investiţiilor în zona turistică şi mă refer la hoteluri, iar din punctul de vedere al infrastructurii hotelurilor în momentul de faţă există un nece­sar de 1.000 de camere doar pe zona Braşov, iar resorturile care se vor dezvolta vor fi şi în oraş, dar şi în zona limitrofă, Cristian, Râşnov, Bran, Codlea, toată zona se va dezvolta şi vor apărea produse turistice de calitate“, a mai adăugat Calița.

Publicitate

Piaţa imobiliară din Braşov s-a remarcat la începutul acestui an prin avântul segmentului rezidenţial, comparativ cu celelalte judeţe care înregistrează tranzacţii într-o piaţă care a încetinit puternic. Mai exact, în perioada ianuarie-martie 2023 au fost vândute peste 2.180 de case şi apartamente, comparativ cu 2.050 în Timiş sau 1.800 în Cluj, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobili­ară (ANCPI) agregate într-un raport SVN.

„Consider că toate proprietăţile care sunt intabulate în momentul de faţă pe zona centrală sau semicentrală nu vor avea probleme la tranzacţionare. În momentul de faţă, toţi dezvoltatorii care şi-au marketat corect proiectele în momentul în care piaţa mergea au câştig de cauză şi fac tranzacţii în continuare“, a declarat reprezentantul SVN România – Brașov.

Dincolo de segmentul rezidenţial, Răzvan Caliţa a subliniat că pe zona de office există deja campusuri clar dezvoltate, în timp ce sectorul logistic continuă să atragă atenţia investitorilor.

„Dezvoltările logistice sunt în curs, majoritatea celor care au dezvoltat logistic au deja spaţiile ocupate, mulţi se uită la al doilea, al treilea proiect în momentul de faţă, avem cereri constante şi există discuţii avan­sate petru achiziţia de terenuri. Din acest punct de vedere să ştiţi că în zona de logistică şi industrial există o efervescenţă mult mai mare decât în zona de office“, a concluzionat Calița.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes