Connect with us
Publicitate

Social

Deschiderea aeroportului ar putea dezvolta turismul medical, la Brașov. Străinii, tot mai interesați să își rezolve problemele dentare în România

Publicat

pe

Deschiderea aeroportului din Brașov ar putea duce la o creștere spectaculoasă a turismului medical. Mii de străini ajung anual în țara noastră pentru diferite intervenții, cele mai multe la clinicile dentare. Pentru pacienți, zborurile directe spre orașul de sub Tâmpa ar însemna timp economisit, dar și mai puțini bani cheltuiți. Unele tratamente făcute în cabinetele stomatologice din România sunt chiar și cu 50% mai ieftine decât cele de peste hotare.

Au mai rămas doar două luni până la inaugurarea oficială a aeroportului internațional Brașov și deja foarte mulți oameni plănuiesc să zboare sau să aterizeze aici cu avioanele de linie. Printre cei care speră să beneficieze de pe urma acestei investiții sunt și stomatologi din oraș. Turismul medical este în creștere, iar deschiderea aeroportului ar putea aduce în țara noastră un număr și mai mare de pacienți. Anna și Maria, două turiste din Italia au apelat la serviciile unei clinci stomatologice pentru a-și rezolva problemele cu dantura.

„Costă mult mai puțin să vin în România. În Italia, prețul pentru lucrarea pe care trebuie să o fac era mult prea mare. Ar fi mult mai comod pentru noi să avem un zbor direct către Brașov decât să mai facem escală la București”, a spus Anna Mascia, pacienta unei clinici stomatologice.

„Călătoria nu e ușoară, venim din Sardinia, e un pic mai dificil. Dar dacă ar exista un zbor direct Sardinia – Brașov ar fi excelent. Eu nu cunoșteam țara, pentru moment am văzut doar Brașovul, iar orașul este frumos. Sper să mă întorc și în vacanță”, spune Maria Giovanna Pani, o altă pacientă.

Publicitate

La clinica din Brașov ajung pacienți cu probleme dentare grave care necesită inclusiv intervenții chirurgicale. În multe cazuri, este suficientă o vacanță de o săptămână pentru ca străinii să își repare dantura, dar să și viziteze orașul.

„Sunt pacienții care ajung într-o situație destul de complicată, cei care au deficit de os, lipsă de dinți și recurg la un tratament implanto-protetic fix. Au simțit o empatie care nu au mai găsit-o în alte părți. Și plus tratamentul, calitatea tratamentelor pe care le oferim”, a declarat Sergiu Gaibu, medic stomatolog.

Întreaga călătorie este plănuită în cel mai mic detaliu cu ajutorul unor angajați ai clinicii care se ocupă de absolut tot, de la preluarea pacienților de la aeroport și găsirea locurilor de cazare până la însoțirea în excursii organizate special pentru străini. Cu toate aceste servicii suplimentare, repararea danturii în România este mult mai ieftină decât în țara lor de origine.

„În medie, un pacient ar plăti în țara de proveniență între 20 – 25.000 de euro, iar același pacient, cu tratament poate și mai modern și mai updatat, ajunge undeva în medie la 10.000 de euro. Deci undeva minim 50% mai accesibil”, spune Ciprian Trandabur, managerul unei clinici stomatologice.

Creșterea turismului medical va avea efecte și în economia locală. Turiștii vor cheltui bani la restaurante și cafenele, la diferite obiective turistice, dar și la hoteluri. Administratorii unităților de cazare se pregătesc de întâmpinarea oaspeților de peste hotare.

„Avem mereu oferte last minute pentru oaspeții noștri, cu tarife avantajoase, pornind de la 90 de euro pe camera dublă, cazare cu mic dejun. Vom face pachete speciale și pentru oaspeții din afara țării, având acest atu cu aeroportul”, a spus Bianca Socol, front office manager al unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov.

Aeroportul internațional Brașov – Ghimbav va fi inaugurat oficial pe data de 15 iunie. Este primul aeroport construit în România, în ultimii 50 de ani, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 120 de milioane de euro, bani proveniți din bugetul Consiliului Județean.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes