Connect with us
Publicitate

Social

Deputatul PNL braşovean, Gabriel Andronache: ” Emisiunile TV pentru copii să nu fie sponsorizate de operatorii de jocuri de noroc”

Publicat

pe

Parlamentarii PNL cer interzicerea sponsorizării în cadrul programelor televizate pentru copii de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc. Ei propun și interdicția publicității în programele pentru copii a băuturilor energizante, a celor alcoolice, precum și a produselor de tutun și vaping.

Publicitate

Liderul deputaților PNL a declarat că grupul parlamentar PNL a depus un amendament în cadrul dezbaterii unei reglementări aflate pe rolul Comisiei de cultură a Camerei Deputaților o inițiativă care se referă la reducerea timpului de publicitate în cadrul programelor pentru copii.

„Noi intervenim cu un nou amendament în cadrul aceste propuneri legislative prin care spunem că este interzisă sponsorizarea în cadrul programelor televizate pentru copii de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc”, a afirmat Andronache. În ultima perioadă ”a apărut o anomalie, și anume emisiuni televizate la ore care în mod evident sunt în afara orelor destinate programelor pentru copii, apar ca fiind susținute, sponsorizate de operatori din domeniul jocurilor de noroc”, spune liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache.

El afirmă că se impune și interdicția publicității în cadrul programelor pentru copii la jocurile de noroc, la băuturile energizante, la cele alcoolice, la produsele de tutun și cele de vaping.

Publicitate

„Din punctul nostru de vedere la ora aceasta reglementarea aceasta apare doar într-o normă de aplicare respectiv Codul audiovizualului care nu este o normă primară. Noi considerăm că trebuie să intervenim ca legiuitor în materia aceasta din cauza faptului că apar din ce în ce mai des astfel de situații în programele de televiziune care se adresează copiilor”, încheie Andronache.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes