Connect with us
Publicitate

Util

Deliciile Nataliei / Tiramisu

Publicat

pe

Publicitate
Lascăr Mihaela, îndrăgostită iremediabil de dulce. Cursul de cofetar îmi întărește convingerile și ia naștere pagina Deliciile Nataliei / https://www.facebook.com/Delicii.Natalia

Ouă. Ouă mai exact gălbenușuri.

Gălbenușuri, zahăr, mascarpone.

Și cafea. Fără zahăr. Ah și pișcoturi. Și rom. Să nu uităm de rom. Rom și cacao.

În mare cam despre asta e vorba. De atâtea ingrediente aveți nevoie. De acestea și de dragoste și inimă bună. Să te poți dărui cu totul. Să fii implicat/ă din toți rărunchii. Să te pierzi printre acele puține ingrediente, precum un pictor care nu se poate desprinde de pânza lui aflată în lucru.

Publicitate

Pentru mine Tiramisu este o prăjitură extrem de fină. Delicată. Așa o simt atunci când gust de fiecare dată crema. De parcă ar ieși altfel. Mereu e la fel. Dar mă păcălesc singură nu de alta dar doar doar găsesc o scuză să mă înfrupt înainte de final. Când e în faza asta se simte cât e de cremoasă. Ca o atingere a unui material din satin pe pielea goală. Ulterior când se îmbrățișează și cu celelalte ingrediente dansează într-o armonie de arome.

Pentru un touch deosebit și mai ales dacă aveți prin casă câțiva Amaretti (biscuiți cu migdale) și câteva linguri de Amaretto, aruncați-le  împreună în cremă si cafea; nu ezitați să le folosiți. Finalul va fi un desert extrem de rafinat.

Tiramisu este și trebuie musai să fie o prăjitură cu aromă de cafea și o tentă de migdale. Tiramisu nu este o prăjitură răcoroasă cu fructe la fel cum Cheescake nu este o prăjitură cu fructe fără coacere. E doar o prăjitură cu brânză coaptă bine la cuptor, servită cu dulceață sau ciocolată, dar asta e altă poveste. Revenim.

În altă ordine de idei haideți să pregătim ingredientele:

  • 5 gălbenușuri;
  • Pișcoturi aprox. 200 gr, in funcție de tava folosită;
  • 150 gr zahăr ;
  • 500 gr mascarpone;
  • 200 ml smântână pentru frișcă, neîndulcită;
  • Esență de rom;
  • Cafea neîndulcită cca 3 cănițe.

Gălbenușurile se bat foarte bine cu zahărul până acesta se topește. Apoi adăugați mascarponele și amestecați bine până devine compoziția cremoasă. Încorporați frișca bătută bine. Amestecați cu o spatulă, cu mișcări de sus in jos, permițând astfel să pătrundă aerul și să rămână pufoasă.

Separat însiropați pișcoturile în cafeaua aromatizată și așezați-le în tava în care vreți să ansamblați prăjitura.

Pregătim așa: un strat de pișcoturi, un strat de cremă urmate de alte două straturi identice. Deasupra pudrați cacao. Desigur dacă vreți să fie posesoarea unui aspect și mai elegant, puteți folosi un poș cu dui într-o formă aparte și creeați un decor demn de revistele de specialitate.

Cam atât despre povestea de astăzi. Poftă, spor și o zi plină de bine și frumos.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes