Connect with us
Publicitate

Util

Deliciile Nataliei / Prăjitură deocheată

Publicat

pe

Lascăr Mihaela, îndrăgostită iremediabil de dulce. Cursul de cofetar îmi întărește convingerile și ia naștere pagina Deliciile Nataliei / www.facebook.com/Delicii.Natalia

Stați. Nu trebuie să îi spuneți de deochi. Nu e de Tatăl nostru. E altfel deocheată. E genul ăla de tipă faină în rochie sexi cu ditamai șlițul pe picior. Picioare lungi evident. Sau o tipă minionă pe tocuri înalte și elegante și rochie minijup dar acoperită sus. Gata. Intru pe fashion și nu e treaba mea. E bună rău. Musai de încercat. Am găsit rețeta pe undeva pe net și m-a impresionat tare.

Folosiți ca unitate de masură aceeași cană. De, mai masurăm și cu cana….cea mai veche unitate de măsură din bucătăria bunicilor. Iar până pregătiți ingredientele nu uitați să porniți cuptorul, 170 grade.

Ingrediente:

  • 1 cană de faină;
  • ½ cană unt;
  • 1 cană nuci tocate la cuțit;
  • 250 gr cremă de brânză;
  • 1 cană zahăr;
  • 250 ml frișcă;
  • 1 budincă de cacao ( aproximativ 500 gr);
  • 1 budincă de vanilie ( aproximativ 500 gr);
  • 3 căni lapte.

Procesul e super simplu dacă aveți budincile făcute 100% în casă sau chiar și dacă optați pentru varianta mai simplă la plic din comerț. Eu prefer prima variantă deoarece este mult mai sănătoasă. Vom discuta rețetele într-o viitoare postare.

Publicitate

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă.

Pregătim o tavă unsă cu puțin unt. Eu folosesc o tavă de sticlă dar puteți folosi orice tavă, una cu fundul detașabil ar fi utilă.

Amestecăm făina, untul și nucile pe care le punem în tavă presate bine și dăm la cuptor pentru 20 minute sau până când se rumenește puțin. După ce este gata lăsăm să se răcească bine.

Între timp amestecăm crema de brânză cu zahărul și frișca bătută spumă înainte. Această compoziție o așezăm peste blatul din tavă.

Peste crema de brânză adăugăm budinca de cacao urmată de budinca de vanilie.

În ceea ce privește decorul, eu folosesc frișcă și puțină ciocolată răzuită dar o puteți lăsa și așa simplă.

Înainte de a vă înfrupta trebuie să o lăsați la rece timp de câteva ore. Cu cât o lăsați mai mult cu atât au timp toate straturile să se armonizeze între ele.

Well, simplu nu-i așa?

Poftă sigur o să aveți dar de la mine…zi faină și dulce!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes