Connect with us
Publicitate

Eveniment

Delia Tîrcolea, fostă șef de Serviciu Stabiliri Prestații în cadrul Casei Județene de Pensii Brașov, trimisă în judecată de DNA pentru complicitate la dare de mită

Publicat

pe

Delia Daniela Tîrcolea, fostă șef de Serviciu Stabiliri Prestații în cadrul Casei Județene de Pensii Brașov, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Braşov. Delia Daniela Tîrcolea este cercetată pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Publicitate

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în data de 17 august 2020, inculpata Tîrcolea Daniela Delia, în calitatea de șef de Serviciu Stabiliri Prestații în cadrul Casei Județene de Pensii Brașov ar fi primit mită de la o persoană pentru a-și exercita cu celeritate atribuțiile de serviciu. Concret, Delia Daniela Tîrcolea ar fi făcut demersuri pentru ca, în mai puțin de o lună de zile, persoana respectivă să intre în posesia deciziei de acordare a pensiei pentru limită de vârstă.

Ulterior, în același context, inculpata Tîrcolea Daniela Delia ar fi acceptat promisiunea venită de la aceeași persoană, de a-i remite ulterior și alte foloase necuvenite, în schimbul actelor pe care urma să le îndeplinească în legătură cu recalcularea pensiei.

„Precizăm că bunurile respective, remise cu titlu de mită de către beneficiarul pensiei (în prezent decedat) ar fi fost cumpărate de persoana fizică, inculpată în prezenta cauză, care ar fi avut reprezentarea faptului că acestea urmau să fie date mai departe, ca și folos necuvenit, unui funcționar public. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Publicitate

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”, a transmis DNA

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes