Connect with us
Publicitate

Eveniment

Deficit mare de medici de familie în judeţul Braşov! Patru localităţi nu au doctor, iar oamenii merg zeci de kilometri pentru consult

Publicat

pe

Publicitate

La ora actuală, în patru localităţi ale judeţului, Beclean, Caţa, Şoarş şi Ticuş, oamenii sunt nevoiţi să străbată zeci de kilometri pentru un consult sau o reţetă din partea unui medic de familie.

În aceste localităţi nu există niciun medic de familie, potrivit raportului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, prezentat ieri în cadrul Colegiului Prefectural.

De altfel, la nivelul judeţului Braşov ar mai fi nevoie de 53 de medici de familie. Situaţia actuală este, totuşi, ceva mai bună faţă de luna decembrie a anului trecut, când 7 localităţi erau lipsite de medici de familie sau puncte de lucru ale acestora, în relaţie contractuală cu CAS Braşov, transmite radiomures.ro.

În prezentarea raportului pe 2023, directorul CAS Braşov, Ancuţa Daisa, a precizat că la nivelul judeţului Braşov se manifestă în ultimii ani o scădere a numărului de medici de familie cu liste proprii ce încheie contracte cu CJAS Braşov. De la 320 de cabinete în anul 2016, la 293 de cabinete la finalul anului 2023.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes