Connect with us
Publicitate

Eveniment

Defibrilatorul furat din Livada Poştei acum două săptămâni a fost găsit. Hoţul voia să îl vândă cu 100 de euro

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii din Brașov au reușit să recupereze defibrilatorul extern care fusese furat acum două săptămâni trecut din Livada Postei din, Brașov. Dispozitivul medical, vital în cazurile de urgență cardiacă, a fost descoperit în posesia unui individ care încerca să-l vândă pentru suma de 100 de euro.

Cu sprijinul a doi cetățeni, polițiștii au stabilit datele necesare care au condus la identificarea defibrilatorului furat. Acesta a fost confiscat și predat reprezentanților Primăriei Municipiului Brașov pentru a fi reutilizat imediat în scopul pentru care a fost destinat: acordarea de asistență în situații de urgență medicală.

Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor bănuite, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Incidentul subliniază importanța echipamentelor medicale precum defibrilatoarele externe în salvarea de vieți și necesitatea comunității de a proteja astfel de resurse vitale.

Vă reamintim că defibrilatorul a fost furat acum două săptămâni, iar situaţia a fost semnalată pe pagina de Facebook de organizația Caravana cu Medici.

Publicitate

Un singur aparat costă 11.000 de lei, iar specialiștii spun că astfel de defibrilatoare ar trebui să existe la fiecare 10.000 de oameni. Defibrilatorul extern automatizat este un dispozitiv portabil ce induce restabilirea ritmului normal al inimii prin aplicarea energiei electrice în caz de aritmii ventriculare cu risc înalt de deces, precum tahicardia, flutterul sau, mai ales, fibrilația. Utilizarea acestuia este ușor de înțeles, astfel că, salvarea unei vieți devine realizabilă.

Ele sunt dotate cu asistență vocală, prin intermediul căreia cel care intervine primește toate informațiile necesare și i se explică fiecare pas în parte, astfel că riscul ca intervenția să fi greșită este minim. Totodată după aplicarea electrozilor, aparatul evaluează dacă este necesar să trimită un impuls electric sau resuscitarea trebuie continuată prin compresie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes