Connect with us

Util

DECO / Amenajarea unui apartament din Braşov care a pornit de la un pat din lemn recuperat

Avatar

Publicat

pe

Ca să faci o casă frumoasă nu ai nevoie de multe obiecte, dar trebuie musai ca ele să fie de calitate. E principiul pe care au mers proprietarii unui apartament cu trei camere din Braşov care şi-au dorit o locuinţă luminoasă, simplă, dar cu mult bun gust. Şi totul a pornit de la un pat din lemn recuperat pe care şi-l doreau neapărat.

Publicitate

„Dormitorul are şi acum miros de lemn combinat cu aer curat”, spune Adela Chivărean, restaurator şi designerul de interior care s-a ocupat de amenajarea acestui apartament cu trei camere din Braşov. Proprietarii, un cuplu de oameni tineri ce lucrează în domeniul IT, dar foarte apropiaţi de natură, au vrut în dormitor un pat din lemn recuperat. Adela le-a îndeplinit dorinţa şi a făcut unul în atelierul ei, The Wood Doctor, cu lemn din demolarea unei construcţii vechi. Apoi totul s-a aşezat în jurul lui.

Apartamentul de 90 metri pătraţi se află într-un complex nou construit, aşa că Adela a primit, practic, foaia goală. Nu a fost nevoie de intervenţii majore sau de recompartimentări şi a avut libertate destul de mare în ceea ce priveşte amenajarea. „Proiectul a mers uşor pentru că am fost pe aceeaşi lungime de undă cu toţii”, povesteşte. Proprietarii au contribuit activ la concept şi designerul a petrecut mult timp împreună cu ei ca să-şi dea seama ce îşi doresc.

Publicitate

Totul a pornit de la un pat din lemn recuperat

  Un pat din lemn recuperat este piesa centrală în dormitor

În dormitor, de unde a pornit totul, pe lângă un pat din lemn recuperat, nu a fost nevoie de mare lucru. Restul s-a „desprins” din cromatica decoraţiunilor, obiecte pe care proprietarii le-au ales inspiraţi din călătoriile lor.

Publicitate

„Majoritatea decoraţiunilor au legătură cu culturi pe care ei le-au vizitat”, spune designerul.

  Decoraţiunile alese de proprietari sunt fie inspirate din natură, fie din călătoriile lor

Tablourile cu plante şi şerpi exprimă dragostea pentru natură a proprietarilor şi au dat tonul şi nuanţelor de pe pereţi. Seara, dormitorul e spaţiul preferat al proprietarilor.

Publicitate

Riflaj din lemn şi artificii vizuale fac livingul să pară mai mare

  Peretele cu televizorul este placat cu riflaj din lemn

Livingul are ca piesă centrală o canapea mare şi confortabilă de la Divanissimi, pe care designerul a complementat-o cu mobilier proiectat special. „Riflajul din lemn îşi are omologul pe peretele alăturat, în tablouri”, explică Adela. Covorul, masca africană, icoana de pe perete şi tabloul de lângă TV sunt obiecte personale ale proprietarilor „şi sunt super frumoase”, spune designerul.

În partea opusă, designerul a conceput şi o zonă de dining, gândită în jurul unei mese din stejar pe care a făcut-o tot în atelierul The Wood Doctor. A încadrat-o prin vopseaua verde închis care depăşeşte limitele unui singur perete şi dă o cu totul altă dimensiune zonei. „Combinaţia aceasta plus corpul de iluminat din sticlă de la Ikea şi oglinzile Zara Home au mărit vizual spaţiul”, explică Adela.

Publicitate
Spune-ți părerea

Util

METEO / Cum va fi vremea până pe 14 martie în zona Brașovului și la munte

Avatar

Publicat

pe

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 1 – 14 MARTIE

Publicitate

La începutul primei săptămâni valorile termice diurne vor fi în creștere treptată, astfel că în zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3…5 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade. Precipitații în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie și din nou, cu caracter local și temporar, începând cu 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință.

 

LA MUNTE
Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade și cea a minimelor de -3…-2 grade.

Publicitate

Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de -9..-7 grade.

În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0…2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6…-4 grade.

Publicitate

Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie.

Citește mai mult

Util

Vremea se răcește în întreaga ţară. Informare meteo de vânt puternic, începând de sâmbătă dimineaţă

Avatar

Publicat

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo în ceea ce privește starea vremii, începând cu noaptea de vineri spre sâmbătă. Conform prognozei, vântul se va intensifica treptat, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării, pe parcursul zilei de sâmbătă.
Meteorologii anunţă că în zonele joase, rafalele vor ajunge la 45 – 55 de kilometri la oră, iar în zonele montane, până la 80 – 90 de kilometri la oră. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile țării.

Publicitate

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 06:00 – 01 martie, ora 12:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului

Publicitate

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării. Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.
Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h.

Notă: La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Publicitate

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește mai mult

Util

Atenţie şoferi! Se închide o stradă din Braşov. Autobuzul 24 îşi modifică temporar traseul

Redactia Brasov

Publicat

pe

Traficul rutier va fi închis pe strada Izvorului din Stupini, de la intersecția cu Strada Fagurului până la intersecția cu strada Bârsei, pentru lucrări de canalizare din cadrul proiectului „Extinderea sistemului de colectare și transport ape uzate și aducțiune apă potabilă în zona Brașov, Stupini, Feldioara“.

Publicitate

Restricția se va aplica de luni, 22 februarie și este estimată să dureze până pe 31 mai 2021. Lucrările se execută în carosabilul străzii Izvorului, vor începe din intersecția cu strada Fagurului și vor avansa către strada Bârsei. Pentru executarea acestora va fi necesară închiderea totală a traficului în intervalul orar 07.00 – 18.00 și restricționarea circulației pe partea drumului corespunzătoare tronsonului menționat, în secțiuni succesive, pe o lungime maximă de 54 metri.

Riveranii vor avea posibilitatea de acces pe str. Izvorului, atât dinspre str. Fagurului cât și dinspre str. Bârsei, cu excepția zonei de aproximativ 54.0 m pe care se execută lucrările.

Publicitate

Se modifică traseul liniei 24 – stațiile vor fi translatate pe str Fagurului

Având în vedere lățimea redusă a străzii Izvorului, partea carosabilă rămasa liberă în zonele afectate de lucrări nu permite accesul mijloacelor de transport în comun de pe linia 24, și, în consecință, în perioada 22.02.2021-31.05.2021, traseul acestora va fi deviat temporar pe strada Fagurului.

Publicitate

Schimbarea traseului liniei 24 va opera începând tot de luni, 22 februarie 2021, și va menținută pe perioada efectuării lucrărilor.

În aceste condiții, autobuzele ce deservesc linia 24 nu vor mai opri în următoarele stații:

  • pe sensul Livada Postei spre Baciului/Stupinii Noi:

– stația „Stupini Centru” de pe Str. Bârsei;

Publicitate

– stația „Izvorului” de pe Str. Izvorului;

– stația „Facultativa” de pe Str. Izvorului;

– stația „Str. Izvorului” de pe Str. Izvorului.

  • pe sensul Baciului/Stupinii Noi spre Livada Postei:

– stația „Str. Izvorului” de pe Str. Izvorului;

– stația „Facultativă” de pe Str. Izvorului;

– stația capăt linia 40 „Izvorului” de pe Str. Izvorului.

În ceea ce privește noile opriri, de pe traseul deviat al liniei 24, acestea vor fi următoarele:

  • pe sensul Livada Postei spre Baciului/Stupinii Noi:

– stația liniilor 18 și 40 „Stupini Centru” de pe Str. Fagurului;

– stația liniilor 18 și 40 „Facultativa” de pe Str. Fagurului;

– stația liniilor 18 și 40 „Fagurului” de pe Str. Fagurului;

– stația nou înființată „Str. Izvorului” de pe Str. Fagurului (în apropierea intersecției cu Str. Izvorului);

  • pe sensul Baciului/Stupinii Noi spre Livada Poștei:

– stația nou înființată „Str. Izvorului” de pe Str. Fagurului (în apropierea intersecției cu Str. Izvorului);

– stația liniilor 18 și 40 „Fagurului” de pe Str. Fagurului;

– stația liniilor 18 și 40 „Facultativă” de pe Str. Fagurului.

Graficele de circulație nu vor fi afectate, iar afișele cu orele de treceri prin stații vor fi amplasate de mâine în noile stații de pe traseu, tabelele urmând a purta mențiunea ”Valabil din 22 februarie 2021”.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>