Connect with us
Publicitate

Social

Declarația pe proprie răspundere pe care părinții urmau s-o prezinte la începutul anului școlar va fi eliminată

Publicat

pe

Declaraţia pe propria răspundere pe care părinţii urmau să o completeze la revenirea copiilor la şcoală va fi eliminată. Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, anunța săptămâna trecută că acest document ar trebui să includă sintagma ”din câte cunosc”.

Publicitate

Asta în contextul în care este posibil ca părinții să nu îşi dea seama că propriul copil este bolnav.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord.

Normele pentru începerea școlii pe care le publicăm mâine nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie, potrivit stiriedu.ro.

Publicitate

Declarația pe propria răspundere trebuia semnată de părinți, „cunoscând prevederile art. 292 Cod Penal cu privire la falsul în declaraţii” și prevedea următoarele:

(În ultimele 14 zile) Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19.

Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Publicitate

sursă: stiriedu.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes