Connect with us
Publicitate

Turism

Decizie finală. Pârtiile de schi vor fi închise în perioada sărbătorilor de iarnă în Italia, iar în Austria vor schia doar localnicii

Publicat

pe

Turiștii care vor merge în Italia sau Austria vor sta în carantină timp de două săptămâni. Nici de schiat nu se va putea până vor trece sărbătorile de iarnă, pentru că pârtiile nu vor fi deschise, scrie mediafax.ro. Nici Austria nu va accepta turiști la schi cel puțin până pe 10 ianuarie, deși pârtiile vor fi deschise, singurii care vor putea schia vor fi localnicii.

Publicitate

Italia

Conform Corriere della Sera, se vor menține multe interdicții deja în vigoare, precum și împărțirea Italiei în culorile galben, portocaliu și roșu, în funcție de indicele de infectare.

Speranța autorităților este ca până la Crăciun toate regiunile să facă parte din zona galbenă, cu un indice de contaminare scăzut.

Publicitate

Astfel, conform noilor norme, teleschiurile și pârtiile de schi vor fi închise pentru întreaga perioadă de Crăciun. Ipoteza de a putea ajunge la un acord la nivel european cade și, prin urmare, Italia a decis să oprească sărbătorile la munte. Guvernul decisese, de asemenea, să închidă hotelurile de la munte, însă discuția în acest sens nu este încă închisă.

Pentru a descuraja plecările peste graniță, în special în țările care au decis să permită schiatul, s-a stabilit că cei care se întorc din în străinătate după 20 decembrie vor trebui să stea în carantină. Pentru cei care revin în Italia înainte de această dată, va fi suficient să facă un test Covid.

Totodată, ar urma să fie interzisă deplasarea între regiuni, chiar dacă se vor afla în zona galbenă, din 20 decembrie și pe toată durata sărbătorilor, până după Bobotează. Măsura se referă și la municipalități, însă numai în zilele de 25, 26 decembrie și 1 ianuarie.

Încă se dezbate problema persoanelor în vârstă nevoite să își petreacă singure sărbătorile.

De Crăciun și Revelion, va rămâne în vigoare interdicția ieșirii din case de la ora 22.00 până la ora 6.00. Nicio derogare nu va fi prevăzută în zilele de sărbătoare, astfel că slujbele religioase trebuie să se încheie la timp.

Publicitate

Magazinele se vor închide la ora 21:00, iar centrele comerciale vor putea rămâne deschise în weekend și de sărbătorile legale, înainte de 20 decembrie. În schimb, acestea trebuie să rămână închise în timpul sărbătorilor.

Restaurantele trebuie să închidă la ora 18 rămâne, oră după care va fi permisă livrarea la domiciliu.

Austria

Turiștii străini care vor ajunge în Austria vor fi nevoiți să stea în carantină două săptămâni.

Stațiunile de schi din Austria vor putea fi redeschise în Ajunul Crăciunului, deoarece restricțiile vor fi reduse, dar numai pentru localnici.

Stațiuni precum Obergurgl și Sölden, care sperau să se redeschidă pe 11 decembrie, și Ischgl, Lech și St Anton, care se pregăteau să primească schiorii începând cu 17 decembrie, vor trebui acum să-și amâne planurile.

Când vor redeschide, capacitatea maximă în gondole va fi redusă la 50% și va exista o listă extinsă de măsuri de siguranță, inclusiv acoperiri obligatorii a feței și distanțare socială.

Conform noilor reguli, anunțate ieri într-o conferință de presă, doar localnicii se vor putea bucura de pârtiile în perioada sărbătorilor de Crăciun. „Pentru o mare parte a populației noastre, va fi posibil să mergem la schi cel puțin o zi”, a spus Kurz.

Publicitate

Cu toate acestea, același lucru nu se aplică vizitatorilor străini, care se vor confrunta din nou cu restricții dure de intrare. Până pe 10 ianuarie 2021, oricine ajunge în Austria dintr-o țară cu o rată de infectare de peste 1 la mia de locuitori va trebui să petreacă 10 zile în carantină, care poate fi scurtată dacă testează negativ după cinci zile în izolație . Noile reguli vor fi introduse pe 19 decembrie și vor ține până pe 10 ianuarie.

Mai mult, restaurantele, barurile și hotelurile din Austria vor rămâne închise până pe 7 ianuarie, ceea ce înseamnă că nu va fi posibil ca schiorii să rămână peste noapte într-o stațiune, cu excepția cazului în care locuiesc sau dețin o proprietate în zonele respective.

Germania a aplaudat decizia Austriei, „Salut deciza Austriei care a fost anunțată astăzi”, a declarat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, într-o conferință de presă.

„Cu toții avem încă experiența din februarie și martie în subconștient”, a adăugat el, referindu-se la izbucnirea virusului în stațiunea austriacă Ischgl în sezonul trecut, care a fost identificat acum ca un epicentru major al pandemiei din Europa.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes