Connect with us
Publicitate

Administrație

Decizie a Consiliului Judeţean Braşov. Mai puțini bani pentru aeroport, mai mulți pentru drumuri

Publicat

pe

Administrația județeană a decis ca o parte din creditul bancar accesat în urmă cu 4 ani, în sumă de 200 de milioane de lei, pentru realizarea Aeroportului Internațional Brașov, să fie direcționată către proiecte de infrastructură rutieră.

Publicitate

Astfel, în urma redistribuirii aprobate în ședința de plen de astăzi, pentru reabilitarea și modernizarea a două drumuri județene vor fi cheltuiți 25 de milioane de lei, transmite Radio România Braşov FM.

“Am făcut o rectificare în ceea ce privește creditul pe care îl avem accesat. Ținând cont de faptul că avem o dobândă foarte bună la acel credit pe care l-am luat, o parte din bani să meargă pentru proiectele în derulare, pe drumurile județene, iar o parte va merge în continuare pe aeroport. 25 de milioane vor merge la drumuri. Noi am făcut o analiză în care să ne putem închide și să putem cheltui toate sumele necesare până la finele acestui an. Practic, suntem în perioada de grație, în care noi am accesat acest credit. Unitățile bancare nu au interesul de a prelungi un astfel de credit, ținând cont de faptul că este cu o dobândă foarte bună și vedem cu toții ceea ce se întâmplă pe piața financiară astăzi”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Din momentul accesării creditului bancar, până în prezent a fost cheltuită doar suma de 60 de milioane de lei, a precizat șeful administrației județene.

Publicitate

“Până în exercițiu financiar 2022 am cheltuit doar 60 de milioane, din cei 200 de milioane. Restul au fost bani care au fost prinși în bugetul anului curent. După cum bine știți, la început acest credit a fost luat 150 de milioane pentru aeroport, 50 de milioane pentru cofinanțarea drumurilor județene. Ținând cont de faptul că am accesat 300 de milioane de lei din fonduri europene, ar trebui să avem o parte de neeligibil și o parte de cofinanțare a acestor proiecte, dar ceea ce cred că este foarte important este faptul că am găsit sume în buget și nu a fost necesar să apelăm la credit. Am adus bani fie de la Guvernul României, fie în urma rectificărilor bugetare am găsit surse de bani în bugetul propriu”, a adăugat Adrian Veștea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes