Connect with us
Publicitate

Administrație

Debitul ridicat al Oltului a încetinit lucrările la podul Şercaia – Hălmeag

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Braşov anunţă, printr-un comunicat de presă, că „astăzi a avut loc o fază determinantă în proiectul de construcţie a podului peste râul Olt, situat pe drumul judeţean DJ 131P Șercaia (DN 1) – Hălmeag, proiect finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Administraţiei şi Dezvoltării”.

Publicitate

Inspectoratul Judeţean în Construcţii a constatat şi a verificat calitatea lucrăriilor de armare a plăcii de beton în prezenţa reprezentanţiilor Consiliului Judeţean Braşov, ai antreprenorului, ai proiectantului şi ai firmei care asigură dirigenţia de şantier. Totul, pentru autorizarea continuării lucrărilor.

Şeful şantierului, ing. Valerian Dascălu, a anunţat că următoarele etape de construcţie sunt turnarea dalei de beton pe toată lungimea podului, turnarea betonului de pantă, realizarea hidroizolaţiei podului, turnarea betonului de protecţie a hidroizolaţiei, iar la final turnarea covorului asfaltic şi trasarea marcajelor.

O problemă a reprezentat-o vremea rea din această lună, cu ploi abundente, motiv pentru care a şi crescut semnificativ debitul Oltului, întârziind în acest fel lucrările. „Apele umflate ale Oltului au măturat umpluturile de pământ de la baza stâlpilor, astfel că platformele de lucru trebuie refăcute permanent”, a explicat ing. Valerian Dascălu. Astfel, şeful de şantier estimează că lucrările se vor încheia în două luni.

Publicitate

„În acest an vom inaugura două poduri peste râul Olt – podul de la Hălmeag şi cel de la Crihalma, primele care sunt construite în judeţul Braşov în ultimii cincizeci de ani. Pe lângă acestea, mai avem cinci poduri, la Arini, Măieruş, Podul Olt, Voila şi Augustin, pe care dorim să le refacem sau să le reconstruim, astfel încât să rezolvăm toate problemele de conectivitate a tuturor localităţilor cu drumurile naţionale care străbat judeţul Braşov.

Podul de la Augustin – Baraolt va fi refăcut în cadrul proiectului POR 2014-2020 de modernizare a drumului interjudețean Covasna – Brașov, pe care îl derulăm în parteneriat cu Județul Covasna. În ceea ce priveşte construcţia podului de la Voila, investiţie strategică pentru judeţul Braşov a cărei finanţare este asigurată prin PNDL II, am scos din nou la licitaţie achiziţia lucrărilor şi sperăm ca de această dată să finalizăm procedura şi să avem o firmă câştigătoare”, a spus Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

În comunicatul CJ Braşov se mai specifică şi faptul că „noul pod de la Hălmeag are lungimea de 97,10 metri și lățimea de 6 metri. Podul dispune de trei deschideri de câte 30 de metri. Lăţimea căii de rulare este prevăzută la 5 metri, cu o bandă de circulație lată de 4 metri și două benzi de încadrare, de câte 50 cm. Pe ambele părți ale podului vor fi montate parapete direcționale. Valoarea totală a construcţiei este de 6.176.199,19 lei”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes