Connect with us
Publicitate

Social

De ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, literele de pe Tâmpa vor fi colorate în portocaliu

Publicat

pe

Violența împotriva femeilor este un fenomen îngrijorător care continuă să afecteze sute de mii de doamne și domnișoare din toate colțurile lumii. Statisticile făcute de Organizația Națiunilor Unite arată că zilnic 137 de femei sunt ucise de un membru al familiei, iar aproape 40% dintre cele care sunt supuse oricărei forme de violență caută ajutor de orice fel.

Publicitate

Fenomenul pare să ia tot mai multă amploare și în România, iar specialiștii spun că de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 violența domestică împotriva fetelor și femeilor s-a intensificat.

Totuși activiștii care luptă pentru drepturile femeilor condamnă aceste fapte de violență și încearcă să ajute fiecare victimă în parte. Încă din anul 2000, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat data de 25 noiembrie ca fiind ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. În toată lumea sunt organizate evenimente publice, iar clădirile și reperele simbol are orașelor vor fi colorate în portocaliu pentru a aminti de nevoia unui viitor fără violență.

,,Și în acest an, împreună cu doamnele de la Clubul Soroptimist Internațional, Filiala Brașov, vom marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Astfel, literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei vor fi iluminate în culoarea portocalie, culoarea care simbolizează lupta pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Sper ca cei care vor vedea Tâmpa și primăria luminate în portocaliu se vor gândi mai mult la acest fenomen și la ce poate face, fiecare dintre noi, pentru persoanele care trec prin această situație”, a declarat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes