Connect with us
Publicitate

Cultural

De Ziua femeii, expoziţie inedită la Muzeul Amintirilor din Comunism, din Braşov: „Superfemeia regimului comunist – muncitoare şi mamă eroină”

Publicat

pe

Publicitate

Muzeul Amintirilor din Comunism organizează, începând cu 8 martie 2023 “Superfemeia regimului comunist – muncitoare şi mamă eroină”, o expoziție temporară care îți arată cum era privită femeia de regimul communist

Ce însemna să fii femeie în comunism? Cum vedea partidul egalitatea de gen și cum le-a construit femeilor o imagine mitică, în timp ce le îngrădea totodată dreptul asupra propriului lor corp? Expoziția Muzeului Amintirilor din Comunism oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în istoria emancipării femeilor din România, umbrită de politica pro-natalista a regimului comunist, și le oferă o analiză a celor mai importante aspecte ale vieții femeilor.

Cele 14 imagini monocrome și color, reprezentând reclame, articole și afișe ale vremurilor, oferă informații despre principalele roluri ale femeilor comuniste, în societate și acasă, precum și modul în care s-a cristalizat mitul superfemeii. Zugrăvită de propagandă, femeia comunistă este o mamă-eroină, o soţie devotată, o muncitoare zeloasă şi o cetăţeancă care luptă pentru patrie.

În prima zi de expoziție, pe 8 martie, Muzeul Amintirilor din Comunism le sărbătorește pe femei și va oferi cadou tuturor vizitatoarelor muzeului o ceașcă de nechezol, pentru a completa experiența călătoriei în trecut. Expoziția temporară a Muzeului Amintirilor din Comunism va fi deschisă publicului în intervalul 8 martie – 31 martie, între orele 10:00 și 18:00, de marți până duminică, la sediul Muzeului Amintirilor din Comunism, din bulevardul Eroilor, numărul 19.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes