Connect with us
Publicitate

Fapt divers

De teama vaccinului și a restricțiilor, italienii vor să se mute la Brașov

Publicat

pe

Publicitate

12 italieni care locuiesc în Pisa vor să plece din țara lor natală ca să scape de obligativitatea vaccinului și, implicit, a certificatului verde. Au avut de ales între România și Marea Britanie, iar străinii s-au hotărât că vor să se mute la Brașov, anunță cotidianul italian La Nazione, citat de G4media.ro.

Italienii și-ar fi cumpărat deja bilete de avion doar dus pentru a părăsi Italia pentru că acolo din 15 octombrie certificatul verde devine obligatoriu peste tot.

„O femeie de vreo patruzeci de ani mi-a cerut informații pentru a rezerva câteva zboruri într-un singur sens, către orașul Brașov din Transilvania. Cererea ei m-a intrigat și am încercat să cercetez problema. Făcea parte dintr-un grup decis să părăsească țara. Mi-a spus că această decizie a fost luată pentru a evita vaccinarea și că nu vrea să respecte obligațiile certificatului verde”, dezvăluie proprietarul Agenției Kantika, citat de aceeași sursă.

Proprietarii agențiilor de turism au realizat că italienii care vor să își părăsească țara nu vorbesc limba engleză și nu au călătorit niciodată peste hotare. Nici măcar iernile grele din Brașov și temperaturile cu mult sub zero grade nu i-au convins pe străini să rămână la ei acasă. Ei au impresia că în România nu există restricții de niciun fel, iar viața își urmează cursul la fel ca înainte pandemiei, mai scriu jurnaliștii italieni.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes