Connect with us
Publicitate

Administrație

De mâine, un nou traseu RATBV în Braşov. Pe unde vor circula autobuzele de pe linia 56

Publicat

pe

Comisia de circulație a aprobat o serie de propuneri ale Municipalității: o legătură cu cimitirele de la Micșunica, prelungirea a două trasee în Stupini și înființarea unei stații pe două linii de transport metropolitan, tot pentru cetățenii din Stupini

Pentru a răspunde numeroaselor solicitări primite de la brașovenii care își au persoanele dragi înmormântate la cimitirele de peste calea ferată, din zona Micșunica, Comisia de circulație a aprobat astăzi propunerea Municipalității de a înființa o nouă linie de transport care să asigure un acces sigur la cimitirele din acea zonă.

Astfel, începând de mâine, 7 iunie, pe ruta terminal Poienelor – Cimitir Micșunica va fi introdusă linia 56.

Traseul acestei linii va fi Terminal Roman – b-dul Saturn – str. Zizinului – pasajul Zizinului – Cimitir Micșunica, iar autobuzele vor opri în stațiile: Poienelor, Cometei, Neptun, Complexul Mare, Gemenii (b-dul Saturn), Gemenii ( str. Zizinului), Colegiul Tehnic Remus Răduleț (stație nou-înființată), Cimitir Micșunica ( Cap linie).

Publicitate

Primul autobuz va pleca din stația Poienelor la ora 7.45, iar ultimul va pleca din stația Cimitir Micșunica la ora 20.10.

La Terminalul Poienelor, autobuzele vor opri la peronul 1, peron la care opresc și autobuzele de pe linia 52.

Tot în comisia de circulație de astăzi au mai fost aprobate următoarele solicitări primite de la cetățeni pentru optimizarea anumitor linii de transport, astfel:

 • Prelungire linii de transport 40 și 41 și înfiinţare și amenajare stații de îmbarcare / debarcare călători, denumite generic”Capra Neagrǎ” și ”Bȃrsei” (amplasate ȋn pereche) și Cap linie ”Gazon”. În următoarele săptămâni se vor face amenajarea scuarelor, a căilor pietonale și a marcajelor la sol;
 • înfiinţare și amenajare stații de îmbarcare / debarcare călători – cu caracter facultativ / experimental –   aflate pe traseul liniilor  de transport metropolitan 310 și 320, pe DN 13 ȋn zona intersecţiei cu strada Bȃrsei, la aproximativ 1.3 Km faţǎ de ferma ”Asfalt”, pe sensul de ieșire din oraș.  Amenajǎrile vor include trecerea de pietoni (și trotuarele aferente) care va fi precedatǎ pe fiecare sens de circulaţie de benzi rezonatoare și semnalizare verticalǎ de avertizare și presemnalizare din 50 ȋn 50 de metri ȋncepȃnd de la 100 de metri.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Lungu Florentina

  8 iunie, 2024 at 6:25 am

  Prelungiți,vă rugăm,traseul liniei 29 până la str.Fanului.
  Autobuzul face sensul giratoriu acolo și așteaptă ora de plecare.
  Altă variantă ar fi,ca linia 29 să aibă un orar corelat cu linia 28,să se poată face transbordarea.
  Ajungem greu la gara și la piata Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes