Connect with us
Publicitate

Turism

De mâine, turiştii români intră în Grecia doar cu test Covid-19

Publicat

pe

Astăzi, 14 iulie 2020, este ultima zi în care românii mai pot merge în Grecia cu mașina fără a prezenta rezultatul negativ al unui test SARS-CoV-2. În conformitate cu site-ul www.mae.ro, „Potrivit informațiilor comunicate în mod public de către autoritățile elene, prin intermediul site-ului https://travel.gov.gr, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligati să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei”. Mai mult decât atât, testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

În acest sens, unele agenții de turism au luat măsuri, încercând să se adapteze celor mai recente condiții impuse de autoritățile elene.

Conform site-ului ziare.com „Turoperatorul IRI Travel, de exemplu, a luat decizia de a oferi un voucher de reducere in valoare de 75 de euro de adult la achizitionarea unui sejur de minim 5 nopti in insula Thassos din Grecia incepand cu data 15.07.2020. Voucherul va putea fi folosit pentru o vacanta viitoare in orice destinatie operata de IRI Travel si va compensa costul platit de turisti pentru testul COVID-19 necesar la trecerea frontierei dintre Bulgaria si Grecia”.

În același timp, majoritatea agențiilor de turism au ales ca măsuri doar informarea turiștilor, prin prezentarea listelor cu centrele unde pot face testul. Potrivit aceluiași site, turoperatorul Christian Tour este în negocieri cu o clinică privată, pentru a obține cele mai bune prețuri pentru clienții săi.

Publicitate

De asemenea, unele agentii de turism au scos asigurare de calatorie contra COVID-19. Asigurarea este buna daca persoana asigurata se imbolnaveste sau este plasata in carantinava beneficia de protectie medicala completa, conform asigurarii medicale internationale inclusa in pachetul achizitionat.

Așadar, cine dorește să ajungă în Grecia cu mașina trebuie să consulte site-ul www.mae.ro, care actualizează în permanență condițiile de intrarea în statul elen, dar și să mențină legătura cu agenția de turism cu care călătoresc.

Antonio Dodiţă

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes