Connect with us
Publicitate

Social

De mâine începe Evaluarea Naţională şi pentru cei 6 braşoveni care au fost în izolare sau carantină

Publicat

pe

Evaluarea Națională are, în premieră, o nouă etapă, în acest an, etapă care debutează în 29 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română. Vorbim despre o etapă care vor participa doar copiii care au fost în izolare sau carantină, din cauza Covid, în prima etapă.

Potrivit reprezentanților Inspectoraului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, 6 candidați sunt înscriși la această etapă. Evaluarea Națională va continua marți, cu proba la Matematică, iar miercuri va fi proba la Limba și literatura Maternă. Primele rezultate se vor  afișa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. Și acestea vor fi date anonimizate.  Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Tel Verde pentru Evaluarea specială

0800801100 este numărul TELVERDE, pus la dispoziție de către Ministerul Educației și Cercetării, pentru sesizarea eventualelor nereguli din timpul Evaluării Naționale speciale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Publicitate

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes